Vlákno názorů k dotazu Kontrola z ÚP od Anna - Re: Kontrola z ÚP ***Sice nepíšete, čeho se ta...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 10. 2006 12:08

Anna (neregistrovaný)

Re: Kontrola z ÚP
    Sice nepíšete, čeho se ta kontrola má týkat, ale vzhledem k tomu, že jsme tu právě jednu takovou kontrolu měli - a taky s přihlédnutím k těm požadovaným dokladům, odhaduji, že by to mohlo být stejné - u nás to byla kontrola příjmů, které jsme potvrdili pro účely státní sociální podpory (=přídavky na děti atd.). Měla jsem pro ně připravené ze systému vytištěné sestavy s čistou mzdou a nemocenským vždy za každé čtvrtletí a za celý rok u jednotlivých zaměstnanců a tento podklad jim stačil. porovnávali to se svou sestavou. Když zjistili rozdíl, poznamenali si to a pak šli hledat do svého archivu originální doklad. Pokud bylo opravdu špatně potvrzeno, zkoumali, zda to ovlivnilo výplatu dávky. Kdyby došlo k přeplatku, musela by ho firma uhradit. Žádné penále ani pokuty prý nevyměřují.

• 11. 10. 2006 12:27

Dana W (neregistrovaný)

Kontrola z ÚP vyměřila jednomu mému klientovi pokuty za nedostatečnou evidenci (měli chybně uzavírané pracovní smlouvy), takže pokutovat za něco mohou, ale neznám detaily, personalistiku a mzdy jim nedělám. Možná se k tomu někdo vyjádří.

• 11. 10. 2006 14:19

Anna (neregistrovaný)

Určitě mohou pokutovat a také to dělají - já jsem měla na mysli jen tu kontrolu výše potvrzených příjmů pro SSP - a k tomu nám řekli, že kromě faktických přeplatků nic nevyměřují.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).