Re: Ještě dotaz na pana Hakena doplnění
Jak?? Mně taky, pokud narážíš na změnu barvy, přečtu-li ten konkrétní příspěvek, ale ten předchozí (který přečtu tím pádem taky, protože se zobrazí nad tím posledním v textovém okně) už mi barvu nezmění. Víš co myslím?? Nebo mám nějakou chybu v nastavení?? Prostě bych nerada "prošvihla" něco životně důležitého.
Aha, takhle to myslíš. Tak tohle nefunguje. Do příspěvku, který čteš, je vlastně zkopírována část původního příspěvku (nebo i celý nebo i víc příspěvků, co se vejde do počtu znaků), ale ty si přečteš KOPII. Kdežto originál toho příspěvku sis nepřečetla a proto je furt jako nepřečtený. Tohle mi připadá dost nešikovné, jednak ty příspěvky pak zabírají zbytečně moc místa (leccos je v mnoha kopiích) a jednak se to blbě čte.
Jde o to, že původní příspěvek (resp. jeho kopie!( se ti sice možná zobrazuje celá (a třeba i kopie několika ještě předcházejících příspěvků), ale taky to nemusí být pravda - autor posledního příspěvku mohl z předchozího textu ledacos vymazat, mohl vpisovat do původních textů, ba i pozměňovat. Takže Ty jsi ve skutečnosti nečetla ten původní příspěvek, ale jeho kopii, která s původním příspěvkem už vůbec nemusí být shodná. Většinou to lidi nemažou, pokud se tam vejdou jejich odpovědi, takže to pak vypadá, že "jako" čteš na jedno kliknutí víc příspěvků, ale jak jsem psala, ve skutečnosti čteš "jen" kopie, třeba i hodně upravené či zkrácené. A pokud chceš najisto vědět, co bylo psáno původně, musíš fakt do původního příspěvku.
Mně by taky daleko víc vyhovovalo, kdyby se tady daly najednou zobrazit všechny reakce k nějakému tématu, jenže to by toto forum muselo být naprogramováno zcela jinak. Například jako to mají tady http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=35820
nebo třeba tady http://garaz.autorevue.cz/
Ale my to nezměníme, to je na panu Hakenovi a jeho týmu, jestli to změní - znamenalo by to dosti zásadní změny "uvnitř" webu.
To by mně tolik netrápilo, že nevidím celý původní příspěvek, spíš, vybarví-li se mi přečtené jinak - postupem času mi vzniká na monitoru lehký zmatek - přečteno/nepřečteno/nepřečteno/přečteno a vypadá to nepřehledně a coby účetní musím dodat, že i neúhledně. Tak jsem se pokusila o "čistý stůl" jedním klikem :-)))). Děkuji za odpovědi, ve tvorbě www stránek mám zkušenosti naprosto nulové. Ale za pokus to stálo :-))
Jojo, naprosto chápu. Aby to tady mohlo tak fungovat, tak by muselo být uděláno něco jako
1) funkce "zobrazit celý strom" příspěvků k danému tématu - a pak by ten zobrazený strom mohl být označen jako přečtený. Tohle tady není, takže musíš klikat na každý příspěvek zvlášť.
2) pokud by bylo splněno ad 1), pak by nebylo nutno kopírovat do odpovědi ty původní příspěvky- to nyní engine BC dělá automaticky.
Zdejší forum je dost navštěvované, což je na jednu stranu obrovská výhoda, ale na druhou stranu to znamená, že příspěvky velmi rychle ujíždějí dolů, a to nejen kvůli novým dotazům, ale i kvůli odpovědím na stávající dotazy, což mi připadá nešikovné. Osobně bych preferovala, kdyby byly na stránce vidět jen původní dotazy, resp. jejich nadpisy, a za tím nějak vyznačeno, že je k nim např. 6 odpovědí, z toho 2 nové od mé poslední návštěvy. A nově zodpovězené thready by se mohly automaticky vyhoupnout na začátek stránky = řazeno podle data poslední reakce. Pak by se nemohlo stávat (jako nyní), že i hodně navštěvované, prospěšné a živé thready se nenávratně propadají níž a níž :-((
Ale to už kecám panu Hakenovi do řemesla, přitom jsem proti němu naprostý amatér. Takže už radši končím. Pokud jsem někoho urazila, omlouvám se. Pokud toto moje povídání poslouží jako inspirace, budu ráda :-)
Naprosto souhlasím. Např. zobrazit jen nepřečtené nebo něco podobného, znáš mně, osobně se úkoluju, takže pokud nepřečtu všechno, mám pocit, že jsem něco prošvihla, tohle by mi hodně usnadnilo život. A když se dívám na přeskáčku, vždycky něco přehlédnu. Zde stačí nepodívat se dva dny a mohu rolovat stránky:-))))), což by mohlo pana Hakena těšit, ale co když přijdu o něco důležitého??
IMHO je stávající způsob velmi výhodný pro příjmy z reklam na serveru, protože příjmy se odvíjejí od počtu zobrazení. Přičemž platí, že když klikneš na 5 jednotlivých odpovědí, počitadlo počítá 5 zobrazení reklamy. Ale když bys mohla dát jakési hromadné zobrazení a zobrazilo se ti najednou všech 5 příspěvků, tak je to jen jedno zobrazení reklamy = tj. příjmy z reklam pětinové, přitom z odborného hlediska vidíš totéž.
Nicméně provoz na BC myslím dávno přesáhl hranici, kdy byl nutný takovýto způsob zvyšování počtu zobrazení. Ale je to jen můj názor, pro jistotu se zase omlouvám, pokud jsem někde přestřelila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.