Re: Odst.daň.uznat.nákl.-PROSÍM BDM
*** :-))) Já Vám ho tam napsala - je v závorce. Doufala jsem, že se podíváte (popř. někdo další) - a podle mě je to v souladu s tím §. A jelikož nikdo nejsme neomylní, tak jsem chtěla, ať počkáte i na ostatní :-))) No, tak jsme zatím dvě, které s tím souhlasí - tak to snad tak bude :-)) ***
Jenomže tam se jedná o § 46, nikoliv o 43. Nechci vám vnucovat svůj názor, ale já se snažím v případě, že zaměstnavatel chce dát odstupné, na tu dohodu napsat nadbytečnost, aby k nějakým dohadům nemohlo dojít. Možná je to ovšem jenom moje ničím neopodstatněná opatrnost.
*** Tahle Vaše připomínka je naprosto v pořádku a čekáme na někoho, kdo by se k tomu ještě vyjádřil :-). Já jsem vycházela z toho, že to rozvázání je dohodou a je v něm "z důvodu organizačních změn" - a pak mi seděl ten §60a/1. Nechcete na něj mrknout? Díky :-) ***
No já prostě píšu: PP končí ke dni tomu a tomu dohodou podle § 46 c) z důvodu nadbytečnosti pracovníka vzhledem ke sníženému počtu zakázek a zaměstnanci náleží odstupné ve výši dvou měsíčních platů dle § 60 a). Před pár lety jsem sama tokový papír dostala. Ovšem když tak o tom uvažuju, asi by to opravdu šlo i s § 43, pokud by tam ten důvod byl jednoznačně uveden.
Vždyť je to naprosto jasné. Pokud je dána výpověď podle § 46 odst. 1 písm. a - c, náleží odstupné. Pokud je pracovní poměr rozvázán dohodou (dle §43) z týchž důvodů, které jsou uvedeny v §46/1/ a - c, tedy důvodem pro rozvázání prac. poměru dohodou je buď rušení nebo přesun firmy nebo její části nebo nadbytečnost pracovníka, náleží také odstupné. To znamená, že pokud se obě strany dohodnou na ukončení pracovního poměru k určitému dni a tento důvod je napsán v této dohodě, odstupné náleží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.