Re: odpověď MF - kontrola skladu korunou
Pane 1234, vyjádřil jste to taky diplomaticky. Mně při čtení napadlo spíš několik zcela nediplomatických a nespisovných slov, protože ta odpověď je v praxi na ho*** (= na houby). Achjo. To se máme kvůli výkladům zákonů obracet na soudy? Vím, že by to byl správný postup, ale je prakticky a časově poněkud nereálný. GRRRR :-(((
já a diplomaticky? můj názor (opepřený argumenty a paragrafy) na kk snad znáte. a máte pravdu, rozhodnou až soudy. i když...v evropském právu se asi nemůžu ohánět soudním rozsudkem jako precedensem, že? zvlášť když každý soud v každém kraji rozhodne jinak:-))
Řeším stejný problém. Nejsem si jistá jedné oblasti okolo majetku, zástupci z matky v zahraničí tvrdí, že i podle ČSÚ to můžeme účtovat jinak, já tvrdím, že ne, renomovaný auditor říká, že si není jistý. Tak jsem se vypravila na FÚ, kde mi, zopakovali zákon, řekla jsem jim, jestli, když to udělám podle IAS, je to špatně, oni řekli, že neví. Předtím se mě ještě zeptali co to je IAS. Tak jsem se zeptala, když to posvětí auditor svým kulatým razítkem, jestli to budou respektovat, a řekli, že nemusí, že mohou kontrolou nařídit opravné opatření. Když jsem se zeptala jak to chtějí kontrolovat, když to neumí, řekli, že už na mě nemají čas:))). Omlouvám se všem, kterých se tím dotknu, ale v naší oblasti sedí na FÚ jen ti, kteří se svými znalostmi neuplatnili v soukromém sektoru a podle toho to vypadá.
Oni si to ujasní po dvou-třech letech a potom Vám udělají kontrolu a vysvětlí Vám jak jste měl tehdy postupovat. Vlastní zkušenost. Dala jsem na radu správkyně daně z FÚ, potom asi prodělali školení a nerozpakovali se udělat nám kontrolu a vytknout nám náš postup.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.