Vlákno názorů k dotazu Kurz při vývozu PROSÍM!! od Jana Tr. - Re: Kurz při vývozu PROSÍM!! Kurz pro výpočet DPH...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2006 13:56

Jana Tr. (neregistrovaný)

Re: Kurz při vývozu PROSÍM!!
    Kurz pro výpočet DPH z JSD
    Do účetnictví zaúčtovat dnem vystavení - kurzem ke dni vystavení.
    Pokud by to byla přijatá faktura použijeme pro zaúčtování do UCE kurz ke dni převzetí, tedy 2. 10.

• 20. 10. 2006 10:20

J.P. (neregistrovaný)

Re: PROSÍM Ještě dotaz!!
    Prosím jak to myslíte pro výpočet DPH z JSD?
    Znamena to, ze budu mit jiný kurz pro daňové přiznání, kde uvádím jen částku na řádku 440 a bude vypočtena jinak než přepočet této faktury v účetnictví? Jedná se o vydanou fakturu. Jaký kurz tedy použiji? Je napsaný na JSD nebo je to celní kurz k datumu vývozu nebo je to kurz ČNB? Trochu jsem se do toho zamotala. Děkuji!!!

• 20. 10. 2006 21:56

Aňa (neregistrovaný)

Měla jsem také problém, jaký kurz použít pro přepočet základu daně u vývozu (účetní či celní=statistiská hodnota z JSD), FU mě donutil používat statistickou hodnotu, i když ze zákona o DPH se to nedá přesně vyčíst.
    Ale byla jsem informována z jiných zdrojů, že po vstupu do EU již MF nevydává Pokyny D, ale platí Metodické pokyny a výkady MF na jejich stránkách a současně platí také kladné stanovisko MF k návrhům koordinačního výboru komory daň.poradců, takže kuk na uvedené stránky=Zápisy z jednání, čtení je to sice náročné časově, ale pro nás plátce směrodatné a můžeme díky tomu ledasco obhájit.
    Takže na těchto stránkách kukněte vlevo na Příspěvky KV KDP-všechny body ...-zápisy, daň z příjmů, DPH atd.

Přepočtete pro účely tedy buď :
    1) účetním kurzem ke dni DUZP
    2) celním kurzem z JSD
    = až si to přečtete, zjsitíte, že si můžete vybrat

• 20. 10. 2006 23:02

Aňa (neregistrovaný)

omluva, ještě ty www
    http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/SID-53EDF4E6-2064883F/cds/KV30112005.pdf

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).