Vlákno názorů k dotazu BOZP - prosím spěchám! od Zdeněk - Re: BOZP - prosím spěchám! A ještě k té...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 10. 2006 8:52

Zdeněk (neregistrovaný)

Re: BOZP - prosím spěchám!
    A ještě k té lékařské prohlídce. Ano, každý budoucí, ale i stávající zaměstnanec musí na lékařské prohlídky nařízené zaměstnavatelem jít k tzv. lékaři závodní preventivní péče. Většinou je požadován výpis z karty obvodního lékaře, aby se mohl lékař ZPP lépe a hned orientovat ve zdraví dotyčného. Ten výpis bývá požadován jen při první prohlídce.
    Dobrý den. Zdeněk

• 20. 10. 2006 8:56

Jitka (neregistrovaný)

Takže si vyberu nějakého doktora a půjdu za ním uzavřít smlouvu? Tu smlouvu mi dá on nebo musím přijít s nějakým návrhem já? No, a s tou bezpečností, není někde třeba na internetu nějaký vzor řádu o bezpečnosti?

• 20. 10. 2006 9:16

Zdeněk (neregistrovaný)

Vzor smlouvy s lékařem Vám klidně pošlu já, ale na internetu možná najdete jen dílčí dokumenty, které Vám však budou sloužit jen jako vzor. Ta BOZP (a požární ochrana) je problematikou velice širokou a bohužel se nevejde na jeden papír.
    Zde Vám uvedu jen základní požadavky BOZP a PO. Musí být zpracováno:
    - kategorizace prací pro jednotlivé profese,
    - identifikace nebezpečí a vyhodnocení rizik,
    - osobní ochranné pracovní prostředky, mycí, čistící a desinfekční prostředky,
    - lékařské prohlídky zaměstnanců,
    - školení zaměstnanců (předpisy BOZP a PO, řidiči referenti, řidiči apod.),
    - technologické postupy a pokyny,
    - začlenění pracoviště dle požárního nebezpečí a na to navazující dokumentace PO (o které pak je i školení zaměstnanců),
    - revize elektro, plyn a další .....
    Celou oblast BOZP a PO si projednejte s nějakou odborně způsobilou osobou, ta Vám řekne co konkrétně Vaše firma bude potřebovat a zpracuje Vám to. Může to být i finančně dost náročné.
    Pěkný víkend.

• 20. 10. 2006 11:08

Jitka (neregistrovaný)

To jste mě teda vůbec nepotěšil :-) Tolik papírování kvůli zaměstnancům. A pak někoho zaměstnávejte :-) Děkuji moc za rady. Hezký víkend

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).