Re: Neúčetní program se schopnostmi účet
Nevím, který ekonomický systém umí *nativně* cashflow points apod. - pokud vůbec nějaký. Asi by musel hledat něco, co si to nechá doprogramovat nebo pořizovat datové dumpy a cpát je do externí aplikace (na to by mu stačil i excel).
btw: miniSAP by se mu nehodil? ;-)
Máte za co, nedělejte ze mně úplného pitomce :-))). Oni jsou to programátoři :-))), já vůbec netuším, o čem píšete. Je to něco podobného, jako kdybych já s Vámi řešila otázky epilace a depilace :-)) Třeba překvapíte, třeba víte. A dost už :-))
>>>>btw: miniSAP by se mu nehodil? ;-)
>>>
>>>Podívám se, neznám, snad najde demo ke stažení.
>>>Děkuju
>>To byl vtip - omlouvám se. MiniSAP je lokální
>>(bezserverová) instalace pouze SAP báze vč. ABAP/4
>>(takže by
>>si tam mohl naprogramovat, co chce), ale bylo by to
>>asi
>>dost velké sousto.
>
>
>Máte za co, nedělejte ze mně úplného pitomce :-))).
>Oni jsou to programátoři :-))), já vůbec netuším, o čem
>píšete. Je to něco podobného, jako kdybych já s Vámi
Ne, vážně, je to prostě omezená verze SAPu bez jednotlivých modulů, jen s bázovým prostředím, ale s programovacím prostředím a hlavně lokálně instalovatelná (bez nutnosti mít spec. server). Takže do toho můžete cpát data zvenku a naprogramovat si jejich zpracování. Ale typické použití to asi není...
Ale tyhle analýzy (future cash, RoCI apod.) nejsou nic jiného, než matematické modely - fakt se to dá udělat i v Excelu.
>řešila otázky epilace a depilace :-)) Třeba překvapíte,
>třeba víte. A dost už :-))
Nějakou vágní představu mám, jen nevím, jaký je v tom rozdíl. Osobně dávám přednost opilaci.
Kdysi před lety jsem to v Excelu+VBA dělal. To je jen pomůcka - důležitý je model (těch je několik). Zadáváte aktuální i budoucí závazky/pohledávky, platební morálku, budoucí úrok, ev. hedging a jiné forexy, když je děláte a xx dalších položek, z nichž některé se zase počítají nebo odhadují, takže docela magie...
Už ani nevím, kde skončil počítač, na kterém to bylo. Ostatně majitelem aplikace byl zaměstnavatel, takže smůla.
Ale jak jsem psal, to programování je to poslední. Pokud chcete vypočítat konkrétní ukazatel, musíte jen znát model. A ten může mít každá firma svůj nebo jsou nějaké standardní. Např. my počítáme každý měsíc free cash, ale počítáme to tak, že by to nikomu jinému asi k ničemu nebylo...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.