Re: Příkazní smlouva manželce???
Jo, je sobota :-))) A prý u nás posvícení, někdo říkal :-)))
Toho se právě bojím, že je to podobné jako to zaměstnávání... Jenže zase se tady už několikrát psalo, že fakturaci mezi manželi zákon nezakazuje, tak nevím. Potřebovala bych to právě jako příkazní smlouvu, ne spolupráci. Jana F.
Zatím jsem v tomto duchu neprošla kontrolou, takže nemám ověřeno, ale původně jsem manželovi také fakturovala. Ve stylu "já pán, ty pán", nicméně jsem se tvrdě držela cen obvyklých, také mi faktury nehradil, tahala jsem je přes nepeněžní deník jako položku zvyšující ZD. Osobně v tom problém nevidím, zato už vidím ty reakce :-))))
To asi půjde těžko,šlo by to jen v případě, že by ta manželka měla ŽL a fakturovala mu to. Já bych si to nelajsla. Ona mu to může udělat ( hele žádný dvojsmylsy, jo?), ale asi bez odměny, tam bych měla bojím bojím, že už je to spolupráce nebo pracovní-mimoprac.poměr.
PS. pro Janu : ještě že dnes nepečeš buchtu, ta by dopadla, když bys ji vypla v neděli !:)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.