Re: prosím o potvrzení :-)
Prosím můžete někdo potvrdit správnost té odpovědi? Omlouvám se, ne že bych pochybovala o znalostech "ma":-), ale nám při kontrole vodovodní přípojku vyhodili z toho důvodu, že je to prý součást budovy a my jsme budovu (takovou menší dílnu) neměli vloženou v majetku. Tak proto mě tahle odpověď překvapila.
Re: prosím o potvrzení :-)
Rozvody vody v budově jsou samozřejmě součástí stavby - ale pokud se ptáte na vodovodní přípojku - rozumím tím to, co vede vodu do budovy - k určitému měřidlu?
Takto to máme my - stavěli jsme novou budovu včetně přípojek.
No a už taky proto, že budova je v odpis.skupině 5 a přípojka vody ve skupině 4. Ale samozřejmě Vy znáte situaci jaká je u Vás a podle toho zařazujte. (Pozn.-majetek nám zařazovala specializ.firma)
Re: ještě dotaz pro Ma
A myslíte, že by to šlo zařadit jako samostatný majetek, i kdyby žádná budova nebyla v majetku? Ptám se kvůli jednomu svému předchozímu dotazu, na který si pořád nejsem jistá odpovědí - jestli je možné oplocení a vrata zařadit samostatně do majetku, když budova zařazená není. Jana F.
>>>>no já teda nevím, ale až po tu "přípojku" před
>>>>budovou
>>>>je to samostatný, ale voda v budově je snad součástí
>>>>stavby, ne?
>>>
>>>Rozvody vody v budově jsou samozřejmě součástí stavby
>>>- ale pokud se ptáte na vodovodní přípojku - rozumím
>>>tím to, co vede vodu do budovy - k určitému měřidlu?
>>>Takto to máme my - stavěli jsme novou budovu včetně
>>>přípojek.
>>>No a už taky proto, že budova je v odpis.skupině 5 a
>>>přípojka vody ve skupině 4. Ale samozřejmě Vy znáte
>>>situaci jaká je u Vás a podle toho zařazujte.
>>>(Pozn.-majetek nám zařazovala specializ.firma)
>>Myslela jsem přesně tu situaci,kterou jste
>>popsala,přípojku k budově.Zařadím to podle Vaší
>>rady,ještě jednou
>>moc a moc děkuji.
>******************
>A myslíte, že by to šlo zařadit jako samostatný
>majetek, i kdyby žádná budova nebyla v majetku? Ptám se
>kvůli jednomu svému předchozímu dotazu, na který si pořád
>nejsem jistá odpovědí - jestli je možné oplocení a
>vrata zařadit samostatně do majetku, když budova zařazená
>není. Jana F.
>**************************
tj. že jste v pronajatém majetku???
pak bych to brala jako samostatný majetek a záleží jak se domluvíte s majitelem budovy - kdo uhradí přípojku, čí to bude majetek, kdo bude odpisovat majetek - čí je pozemek přes který budete dělat přípojku - máte zřízeno věcné břemeno?
V mém konkrétním případě se jedná o soukromou budovu nepoužívanou pro podnikání. Ten plot by ohraničoval parkoviště pro nákladní auta, vrata by byla se zabezpečovacím systémem. Ale tenhle svůj problém vám nechci nijak vnucovat k řešení :-), jen mě zajímá váš názor na ten samotný fakt, jestli přípojka, nebo plot, nebo něco podobného může být v majetku samostatně bez té budovy? Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.