Re: nájem a další pronájem
*** Jak chápe rozdíl mezi těmito příjmy správce daně Vám řekne spíše pokyn 190 (k §9) - přečtěte. Podle mě oba způsoby si obhájíte - zahrnovat je pod §9 právě pokynem 190 a zahrnovat je pod §7 zase spíše logikou věci a tím, že příjem z podnájmu souvisí s Vaším výdajem ze živnosti nájemným) ... ***
Re: nájem a další pronájem
Chytrému napověz a hloupého kopni (potřeboval bych spíš kopnout). Tak jsem to pročetl. Pokud se rozhodnu pro par. 9: bude uveden v přiznání příjem z nájmu jinde než příjmy z podnikání (teď momentálně nevím č. řádku). Výdaje na druhou provozovnu budou dál daňově uznatelné?
Zatím postupuju podle par. 7. A tak všechny příjmy ze živnosti + nájem do jednoho řádku a výdaje spojené se živností i nájmem jsou daňovým výdajem.
Čím víc o tom přemýšlím, tím víc mám strach, že to dělám špatně.
Jedná se mi stále o druhou provozovnu: ono je to tak, že to občerstvení je v podstatě jen doplňkový prodej sázkové kanceláře.
Hlavní otázka je, když pronajmu prostory, které mám sám pronajaté k účelu provozování sázkové kanceláře stačí mi k tomu ŽL na hostinskou činnost?
Teď jsem to asi řádně zamotal. Díky za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.