Vlákno názorů k dotazu Lepší založení nového s.r.o. nebo změna od Luděk - Re: Lepší založení nového s.r.o. nebo zm Přeměna jak...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2006 22:36

Luděk (neregistrovaný)

Re: Lepší založení nového s.r.o. nebo zm
    Přeměna jak Vy říkáte z FO na s.r.o. nijak nejde. Ta samá fyzická osoba si musí založit svoje s.r.o. Pak může převést na s.r.o. pouze majetek a to prodejem nepeněžním vkladem či jiným způsobem. Pohledávky a závazky nelze převádět ty musí nějak vyřešit při ukončení podnikání jako OSVČ.

• 2. 11. 2006 23:21

ELEN (neregistrovaný)

Pane Luďku, měla jsem na mysli něco jako transformaci FO do s.r.o. Je mi jasné, že vklad je povinný a nemusí být finanční. Ale abych upřímně řekla, jde mi hlavně o to, aby tato FO nemusela "běžet" vedle s.r.o.. Děláme to hlavně proto, že na FO jsou nyní kladeny "likvidační" podmínky, ať je to SP, ZP tak i min. Z.D. Proto bychom chtěli založit s.r.o. Jestli jsem Vás dobře pochopila, tak stejně závazky a pohledávky by se za touto FO "táhly" tak dlouho, pokud by je nevyrovnala. To by však znamenalo buď okamžitá úhrada :-(((, příp. dodanění pohledávek, nebo "šlapat" vedle s.r.o. než se zaplatí.

• 3. 11. 2006 7:21

Eva M. (neregistrovaný)

Ano paní Elen, chápu to stejně jak píšete Vy i pan Luděk.

• 3. 11. 2006 14:23

Jana F. (neregistrovaný)

Takže problémem jsou pohledávky? Nejde to nějak vyřešit? Započíst se závazky při tom ukončení? Závazky vám vadit nemusí, ty při ukončení nejsou pro FÚ problémem. U dodanění pohledávek vás zase může těšit, že z nich nezaplatíte pojištění. Také můžete uvažovat o prodeji pohledávek tomu s.r.o. za nějakou nižší cenu - ale na tento tenký led se nepouštím :-)
    Taky by se dalo uvažovat o "šlapání "vedle s.r.o.. Pro DzP - do 15000,- nespadnete do MZD. Pro ZP - to platíte stejně (předpokládám tedy, že nebudete mít výdělek v tom s.r.o. nebo jinde ve výši min. mzdy). Pro OSSZ je to z téhož důvodu bez úniku, ale zase vám to jde do let na důchod a je to v porovnání s částkou, která se platí za zaměstnance zanedbatelné. Jana F.

• 3. 11. 2006 14:58

ELEN (neregistrovaný)

No právě, v tom s.r.o. by byli zaměstnání. Vím, že závazky FÚ nevadí, ale poškodim klienta, neboť by je daňově nemohl uplatnit. S pohledávkami by to nebylo až tak hrozné. Jenom p.Jano F.nechápu jak jste to myslela, že u dodanění neodvedou pojistné. Vždyť bychom je museli dodanit ještě letos. Máte nějaký odkaz na to, že v případě dodanění pohledávek se neplatí pojistné.
    Jinak moc děkuji, že jste se také zapojila do této diskuze.

• 3. 11. 2006 15:41

Jana F. (neregistrovaný)

Jenže odvody ze mzdy jsou ještě daleko vyšší, než to, co odvádí OSVČ, ne? Mám tedy na mysli to povinné minimum, v případě vyššího zisku už je to samozřejmě jinak.
    Elen o tom, že pohledávky při ukončení podnikání nepatří do přehledů pro pojišťovny tady byly sáhodlouhé debaty a hádky, nerada bych to znovu rozpoutala :-) Ale mám plno vyjádření k tomu , že to tak je - nějaká mohu poslat, jestli budete mít zájem. Jana F.

• 3. 11. 2006 15:46

ELEN (neregistrovaný)

Děkuji, byla bych moc ráda. Nějak se snažím tu mozaiku poskládat, takže opravdu mi to pomůže. Děkuji moc.

• 3. 11. 2006 15:46

ELEN (neregistrovaný)

>>>No právě, v tom s.r.o. by byli zaměstnání. Vím, že
    >>>závazky FÚ nevadí, ale poškodim klienta, neboť by je
    >>>daňově nemohl uplatnit. S pohledávkami by to nebylo
    >>>až
    >>>tak
    >>>hrozné. Jenom p.Jano F.nechápu jak jste to myslela,
    >>>že
    >>>u dodanění neodvedou pojistné. Vždyť bychom je museli
    >>>dodanit ještě letos. Máte nějaký odkaz na to, že v
    >>>případě dodanění pohledávek se neplatí pojistné.
    >>>Jinak moc děkuji, že jste se také zapojila do této
    >>>diskuze.
    >>**********************
    >>Jenže odvody ze mzdy jsou ještě daleko vyšší, než to,
    >>co odvádí OSVČ, ne? Mám tedy na mysli to povinné
    >>minimum, v případě vyššího zisku už je to samozřejmě
    >>jinak.
    >>Elen o tom, že pohledávky při ukončení podnikání
    >>nepatří do přehledů pro pojišťovny tady byly
    >>sáhodlouhé
    >>debaty a hádky, nerada bych to znovu rozpoutala :-)
    >>Ale
    >>mám plno vyjádření k tomu , že to tak je - nějaká
    >>mohu
    >>poslat, jestli budete mít zájem. Jana F.
    >>************************
    >Děkuji, byla bych moc ráda. Nějak se snažím tu mozaiku
    >poskládat, takže opravdu mi to pomůže. Děkuji moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).