Vlákno názorů k dotazu Konec PP - vracení dokumentů od Anna - Re: konec PP - vracení dokumentů ***Důvod ukončení PP...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2006 7:32

Anna (neregistrovaný)

Re: konec PP - vracení dokumentů
    Důvod ukončení PP se do zápočtového listu uvádí jen na žádost zaměstnance. Při skončení PP by se zaměstnanci měly vydat všechny písemnosti osobního charakteru - viz Zákoník práce - § 60 odst.2): "Při skončení pracovního poměru je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm skutečnosti stanovené prováděcím právním předpisem a další písemnosti týkající se osobních údajů o zaměstnanci." Doporučuje se pořídit soupis těchto písemností, a ten založit do osobního spisu. Také tam zůstanou doklady, týkající se PP - smlouvy, dodatky apod. Také kopie Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočtový list) - nechte si na ni od zaměstnance potvrdit převzetí.

• 3. 11. 2006 21:35

Luděk (neregistrovaný)

Já tedy nevím co bych měl zaměstnanci vracet. Při nástupu s ním sepíši pracovní smlouvu, vystavím plat. výměr a popřípadě dohodu o hmotné odpovědnosti. Vše dostává rovněž pracovník při nástupu v originálech. Nic jiného od pracovníka nedostávám kromě ještě zápočtového listu obyčejně v kopii a tu předám na OSSZ.
    Při ukončení mu dám to co jsem již popsal dříve. Takže mi řekněte jaké doklady mu mám vracet?

• 8. 11. 2006 8:39

Anna (neregistrovaný)

No, když žádné nemáte, tak nevracíte! Některé firmy ale mají k dispozici třeba výpis z trestního rejstříku, nebo kopii občanky, dokladu o vzdělání...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).