Re: pro paní JiřinuH - sleva na dani-ško
Rok 1989? Tak to asi nebude vysoká škola, že? Pokud je to dálkové studium na střední nebo na vyšší škole, pak to musí být denní, aby ten student měl status studenta. (Dálkové studium znamená, že do školy nedochází denně, ale pouze třeba 1x za měsíc, látku se učí doma a pak jen skládá zkoušky).
Chápete to špatně, přečtěte si ještě jednou moji odpověď. U střední nebo vyšší školy musí být studium DENNÍ, aby měl status studenta. Pokud je to střední škola a studuje dálkově, studentem v tomto smyslu není a nemá tedy slevu na dani ani on, ani rodiče.
---
ježiš.. jsem dnes nějaká ušlá.. děkuji... tak... to mám blbě.
Moc prosím, když mi to potvrzení dodala až teď.. v 10. měsíci... , opravuji nějak já? nebo to od 10.měsíce zruším a ona si to vyřídí sama? stejně jí dávám potvrzení o příjmu.....nastoupila jsem sem v dubnu, a než si dám vše do pořádku.. tak mi to docela trvá... Dělám celé účetnictví....
Děkuji
Blanka
Máte pravdu, už jsem zapomněla, že na začátku paní Blanka píše, že je rok 1989. Takže paní Blanko - až do jejích 18ctin mají rodiče slevu na vyživované dítě (pokud s ní rodič žije ve společné domácnosti) a nezáleží na tom, co dítě dělá. Od 18. narozenich by mohli mít slevu pouze tehdy, jestliže se dítě připravuje studiem a budoucí povolání (SŠ a vyšší škola - denně, VŠ - na způsobu studia nezáleží), sleva je maximálně do 26 let. Ona sama studentskou nemá, protože střední školu nestuduje denně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.