Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Furt chce někdo dávky od 1234 - Re: furt chce někdo dávky deniso klídek...kdo nezažil, nepochopí....

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2006 21:05

    1234 (neregistrovaný)

    Re: furt chce někdo dávky
    deniso klídek...kdo nezažil, nepochopí. však ono se mu to jednou vrátí. nenechte se vytáčet takovejma tupanama, a věřte, že to bude lepší. držím palečky:-)

  • 8. 11. 2006 21:43

    Zdena (neregistrovaný)

    Re: furt chce někdo dávky
    Paní Deniso, četla jsem předchozí diskuzi a napadá mě ještě jedna možnost. Můžete si požádat na své správě sociálního zabezpečení o posouzení zdravotního stavu dítěte. Je to podobné, jako když dospělý žádá o invalidní důchod. Na OSSZ dostanete blanket, do kterého lékaři vyplní odborné zprávy a nároky na zvýšenou potřebu ošetřování dítěte. Pak Vás pozvou na jednání posudkové komise, která rozhodne, zda má dítě některý stupeň postižení (dlouhodobě nemocný, dlouhodobě zdravotně postižený, dlouhodobě těžce zdravotně postižený). Na základě potvrzení o nepříznivém zdravotním stavu dítěte je možné žádat sociální příplatek. Výše příplatku bude záviset na Vašich příjmech.
    Ještě se pokusím najít Vám adresu na zákon, ve kterém je tabulka diagnóz, podle kterých posudkoví lékaři rozhodují o stupni postižení dítěte.
    Nezaručuji, že uvedená cesta vyjde. Z vlastní zkušenosti vím, že s naprosto stejnou diagnózou a beze změny zdravotního stavu je dítě jednou posouzeno jako zvlášť těžce postižené s potřebou průvodce a podruhé je zdravé jako rybička. Záleží na dobře formulovaném posudku lékaře a také, bohužel, na vládní garnituře.

  • 8. 11. 2006 22:33

    Zdena (neregistrovaný)

    Re: furt chce někdo dávky
    Tady: http://www.mvcr.cz/sbirka/1997/sb055-97.pdf
    Snad ani nemusím dodávat, že také držím palce:-)

  • 9. 11. 2006 9:39

    anonymous (neregistrovaný)

    Re: furt chce někdo dávky
    Chci jenom podotknout, že s vládní garniturou to nemá až tak velkou souvislost. Jako otec desítky let těžce postižené dcery mohu posuzovat jednotlivá období (od komunistů počínaje).
    Dalším problémem je, že velkou volnost má úředník při posuzování. Problém je v tom, že máte nějakou diagnózu a nějakou dávku můžete dostat nebo taky nemusíte, není nároková. A divili byste se, jak strašně se liší přístupy v jednotlivých městech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).