Re: ŘD po MD - prosím mzdovky
1. - o dovolenou si požádejte před ukončením MD, aby jste na ni nastoupila od 13.12.06 a máte nárok na celou dovolenou. Bude proplacena v řádném výplatním termínu, tzn. v lednu a únoru, protože budete mít dovolenou až do ledna 2007.
2. V roce 2007 již nárok na dovolenou nemáte.
Prosím, mohla by jste mi taky poradit? Na MD jsem nastoupila 18.8.06 do 2.3.07. Je mi jasné, že mám nárok na 20 dni za 2006, ale jedná se mi o tok 2007. Požádala jsem si o proplacení dovolené ihned po ukončení MD. Mám nárok na celých 20 dní dovolené za rok 2007 nebo ne?děkuji moc
Ono nejde o to, že je to MD pokračující do r. 2007. Jde o to, že pokud v důsledku MD a čerpání řádné dovolené za rok 2006 v roce 2007 jakoby odpracujete aspoň 60 směn (protože doba MD a doba čerpání řádné dovolené se bere z hlediska určování řádné dovolené jako doba odpracovaná), pak Vám vznikne nárok na celoroční nezkrácenou výměru i za rok 2007. Ovšem Vy nesmíte žádat o proplacení dovolené za rok 2006 a 2007, Vy musíte požádat o její čerpání tak, aby navazovala na mateřskou dovolenou.A teprve po vyčerpání všech dnů řádné dovolené požádáte o rodičovskou tak, aby navazovala na řádnou dovolenou.
Píšete, že na MD máte být do 2.3.07, do té doby Vám to nedá 60 směn. Ale když si požádáte o čerpání dovolené za letošek, tak tyto čerpané dny dovolené se také budou počítat jako doba odpracovaná a dohromady Vám to možná 60 směn udělá. A tím by Vám vznikl nárok na nezkrácenou výměru i za rok 2007 a tu byste si mohla vyčerpat hned po vyčerpání dovolené z roku 2006. Jde o to, kolik dní Vám zbývá z letošního roku. Pokud jste totiž před letošním nástupem na mateřskou delší dobu marodila (100 a více pracovní dnů včetně svátků), pak by se Vám dovolená pokrátila. A také nevím, zda jste si letos již něco nevyčerpala.
Prosím paní Jiřko- nemarodila jsem před mateřskou, chodila jsem do posledního dne do práce a zbývá mi ještě 12 dní dovolené z letošního roku, takže když jsem to počítala tak mi zřejmě 3 dny budou chybět. Jen si nejsem jistá, jak je to se svátkami, jestli se ten den počítá jako odpracovaný den (mám měsíční mzdu).Ale zřejmě ne.Děkuji moc
>>Paní Jiřko, prosím mohla by jste se mi prosím podívat na tu dovolenou a potvrdit mi to a říct, kolik dní dovolené by mi mělo náleže. Děkuji Vám
>>>>Díky za objasnění, platí tedy to, že mám nárok na
>>>>těch
>>>>20 dní, protože by to mělo být 60 směn.
>>>
>>>Píšete, že na MD máte být do 2.3.07, do té doby Vám
>>>to
>>>nedá 60 směn. Ale když si požádáte o čerpání dovolené
>>>za letošek, tak tyto čerpané dny dovolené se také
>>>budou počítat jako doba odpracovaná a dohromady Vám
>>>to
>>>možná 60 směn udělá. A tím by Vám vznikl nárok na
>>>nezkrácenou výměru i za rok 2007 a tu byste si mohla
>>>vyčerpat
>>>hned po vyčerpání dovolené z roku 2006. Jde o to,
>>>kolik dní Vám zbývá z letošního roku. Pokud jste
>>>totiž
>>>před letošním nástupem na mateřskou delší dobu
>>>marodila
>>>(100 a více pracovní dnů včetně svátků), pak by se
>>>Vám
>>>dovolená pokrátila. A také nevím, zda jste si letos
>>>již něco nevyčerpala.
>>
>>Prosím paní Jiřko- nemarodila jsem před mateřskou,
>>chodila jsem do posledního dne do práce a zbývá mi
>>ještě
>>12 dní dovolené z letošního roku, takže když jsem to
>>počítala tak mi zřejmě 3 dny budou chybět. Jen si
>>nejsem jistá, jak je to se svátkami, jestli se ten
>>den
>>počítá jako odpracovaný den (mám měsíční mzdu).Ale
>>zřejmě
>>ne.Děkuji moc
>
>Ano, den svátku se počítá jako den odpracovaný. Nemám
>teď před sebou kalendář, podívám se na to zítra. Ale
>pokud ani se svátky a s čerpanou dovolenou nedosáhnete
>60 odpracovaných dnů v roce 2007, pak Vám bude náležet
>jen 1/12 za každých 22.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.