Re: Jaké vzdělání má mít účetní?
Škola možná není úplně to nejdůležitější. Např. já jsem ing. ekonom, ale kdybych se trvale nevzdělávala, tak je mi ten titul na ho*** - no leda na ozdobu vizitky :-))) Z mých spolužáků - kdo se neživí účetnictvím a daněmi, tak vůbec nerozumí tomu, co dělám a co se třeba tady na BC probírá. A jsou to taky inženýři ekonomie :-) Zase umějí něco jiného, co už dávno neumím já ;-)
A naopak - je řada lidí "jen" se středním vzděláním třeba úplně jiného směru, kteří se pořád učí a taky pořád účtují, a jsou naprosto skvělí jako odborníci, účtaři, daňaři.
Tedy dle mého názoru: důležitá je trvalá praxe a vzdělávání, přemýšlet nad prací, hledat logické vazby, kontrolovat, být pečlivá, pozorná...
PS: Můj kolega - skvělý účtař - je původním povoláním technik a železničář a má VŠ dopravní. Všechno, co umí, se naučil později - na kurzech, v praxi,... Nikdo se ho neptá, co vystudoval. Každého zajímá jen to, jestli kvalitně odvede svou práci :-)
začínám znovu ve svém oboru po mateřské (4 děti), takže po 14 letech je to fuška.Měla jsem zkušenosti, že jsem ze seminářů vůbec nic neměla, pokud jsem si trochu ty nové zákony neprostudovala. Potom jsem však měla zase pocit, že jsem se nic nového nedozvěděla. A 300 ,-- Kč fuč. Dnes je to 900,-- za jedno dopoledne. Má někdo podobný pocit dnes?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.