Re: Třetí pokus
Řešíme ten samý problém. Ze SP a ZP se neodhlašuje, stále se bude evidovat s nulovým příjmem. Jde o pracovní volno bez náhrady mzdy ( § 65 ZákPráce). Zítra ještě voláme na ZP, jestli musíme nějak oznámit i jim. Pokud byste měli nějaké doplňující informace, tak se ozvěte. Zítra Vám napíšu,co jsme zjistili.
Zjištěno následující : zaměstnanec uvolněný do výkonu veř.funkce je stále naším zaměstnancem, nikde se neodlhlašuje ( ZP a SP ). Chová se jakoby měl neplacené volno ( ale bez povinnosti odvodu min.ZP). Založte si do jeho personální složky kopii ze zasedání zastupitelstva, ve kterém byl zvolen a jeho žádost na uvolnění z funkce podle § 65 ZP. Každý měsíc uděláte nulovou výplatnici a evidujete ho jako každého jiného zaměstnance.
Ptala jsem se na VZP,kde mi bylo sděleno, že zaměstnance mám odhlásit,jelikož bude "účasten na nem.poj. z odměny,kterou bude pobírat v zastupitelstvu". Zdá se mi to docela divné a budu zjištovat dále a ještě napíši.Budete-li mít něco aktuálního,prosím, napište.Děkuji.
A nám dnes řekla kontrolní pracovnice VZP, že ( jak ostatně vyplývá i z toho výkladu §65 ZP o uvolnění ) zůstává dále v naší evidenci, je stále naším zaměstnancem a nic neodlašujeme a ani neoznamujeme. Odhlašujete jen v případě, že si sám podá výpověď a prac.poměr se ukončí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.