Vlákno názorů k dotazu Slovák - zdravotní pojišťovna - přihlášk od lucka - Re: Slovák - zdravotní pojišťovna - přih ak je...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2006 12:04

lucka (neregistrovaný)

Re: Slovák - zdravotní pojišťovna - přih
    ak je zamestnaný na HPP,tak postupujete,ako v prípade občana ČR,teda riadne všade prihlásiť.On sa nahlási na cudzineckej polícii,so zmluvou od Vás a poistný vzťah so Slovenskom si vybavuje on.Tam vyplní potrebný formulár, preukáže, že je zamestnaný naHPP a prihlásený do českej zdr.poisťovne a vydajú mu slov.preukaz poistenca EU.

• 14. 11. 2006 12:27

Jana (neregistrovaný)

Musím ho nahlásit i na ÚP a co roční zúčtování daní můžu ho provádět? Je s tím spojeno ještě nějaké hlášení na FÚ, je to tzv. daňový rezident? Díky připojila jsem se k tomuto dotazu.

• 14. 11. 2006 12:31

lucka (neregistrovaný)

ak ja som nastupovala do práce na HPP,tak ma firma riadne všade prihlásila, tj. soc.poistenie,zdravotné a na úrad práce tiež.Tam uviedli,že zamestnávajú cudzinca-príslušníka EU.dostanete na to potrebný formulár, ktorý sa ľahko vyplňuje. Na UP to chcu pre kontrolu. Čo sa týka ročného zúčtovania tak takto: Ak mal celý rok príjmy len od Vás,tak roč.zúč.robíte,ak mal príjmy aj zo Slovenska,podáva si sám daňové priznanie. Na Fu som žiadne hlásenie nerobila.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).