Re: DPFO 2006 a % náklady
Nelze uplatnit jinak než 50%.
Pokud potřebujete vyšší základ daně neuplatňujte % ale skutečné náklady, jejich výši si určíte sama podle potřeby.
Zkuste požádat pojišťovny zda by vám to neposlaly dříve. Pokud ne, jedinou možností je podat dodatečné DP do 31.3.
Hypotéku bych měla mít vyřešenou do konce ledna 2006 včetně převodu peněz na účet prodávajícího. Myslíte že bych v DP měla zatrhnout náklady skutečné a nějaké tam napsat? Ale já žádné nemám si myslím.Do 8 dnů po podání daňového přiznání musím podat přehled na sociální a zdravotní a to bych musela také opravit?Já si myslím že pojišťovna nemá nárok zkoumat jestli mám uplatněné % nebo skutečné náklady. Kde najdu že je napsáno,že si nesmím uplatnit třeba jen 15%
v zákoně 586/92. jsou tam jasně daná procenta. není tam psáno do 50%, až 50% a pod.
pokud podáte opravné či dodatečné, musíte podle něj samozřejmě podat i přehledy. a přečtěte si smlouvu s bankou - bývá tam, že v případě změn jste povinna dát na vědomí i bance. a vy budete čerpat hypotéku na základě neplatného přiznání (pokud podáte opravné) v případě, že by byl problém se splácením a banka to zjistila, mohl by to být dost velký problém. předložení jiných příjmů než skutečných k čerpání úvěru je už pár let trestným činem. tím vás nechci strašit, jen upozorňuji na možná úskalí "fiktivních" příjmů.
náklady nemáte povinnost uplatnit žádné. jen pokud chcete využít paušál, tak ten je pevně stanoven.
banku zajímá čistý příjem, takže mám obavy, že jestli přiznáte vyšší čisté příjmy nezohledněním výdajů za účelem úvěru, a vzápětí podáte přiznání na čisté příjmy nižší, vyjde to na stejno. ale je to na vás, jestli vám to za to stojí.
Jsem si vědoma toho,že za rok 2006 zaplatím vyšší daně i sociální a zdravotní,ale je to kvůli úvěru na bydlení.Určitě nebudu dělat opravné DP, to bych neriskovala.Ten rok 2007 to vydržím se zvýšeným sociálním a možná zdravotním a v dalších letech to bude zase lepší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.