Re: Dobití telefonu
U služebních telefonů, přijde faktura na firmu.... A možná ještě blbá otázka, ono to asi ani není telefonní číslo zaměstnance /ona totiž pokladnu účtuje kolegyně a ta neví, komu se tenkrát ten mobil dobíjel/. Co teď?
A projevuje se někde ten nepeněžní příjem? :-(
Takže můžu to nějak rekapitulovat! Já to mám asi všechno blbě!!! Zaměstnanci mají 12.000 hrubýho, to dělá 9.812,- čistýho /klasika/. A teď mi přijde faktura od Vodafonu za mobily, který mají kluci u sebe. Jeden mi provolá 500, druhej 1000 kc. šéf to neřeší. A já bych jim to měla dávat nějak do mzdy/v hrubým nebo v čistým/!!! Jsem z toho paf...
Ježíši, ne. Dodaňujete jedině nějaký nepeněžní příjem. To je v případě toho kreditu, dala-li by ste ho do daň. neúčinných výdajů, čímž by dala najevo že se nejdnalo o prac. hovory a zaměstnanec dostal něco zadarmo .
V případě služebních telefonů , se u hovorů předpokládá že jsou hovory pracovní. Dáte je do nákladů a už nic.
Já jsem tím srovnáním s sl. telefony a hovory chtěla říct, že ani tam nemáte žádné fyzické potvrzení, že všechny hovory jsou pracovní.
Ještě mě napadá sposta poznámek, ale asi bych vás jen popletla a vyděsila.
Takže závěr: dejte do daň. účinných nákladů, neuplatňujte DPH. (A nedělejte to často, aby nechtěl FÚ případně doložit k jakým účelům jste ten kredit využili ) A to je vše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.