Ještě dodávám
Vy si musíte uvědomovat, co je DUZP a kdy se považuje za uskutečněné a k tomuto datu vystavit fakturu. Z toho, co si čtu mi vyplývá, že za DUZP považujete zaplacení faktury. To ve vašem případě není DUZP, protože jste již uskutečnili službu, která je DUZP (v tomto měsíci). Odběratel Vám za tuto službu dopředu nezaplatil.Tudíž to není zálohová platba.
Ještě poznamenávám, že zálohová faktura je daňový doklad !
Re: Ještě dodávám
Že pro FO účtující v DE není zálohová faktura daňový doklad? O tom se píše ve kterém zákoně? Přiznám se, že toto tvrzení slyším poprvé a vzhledem ke státu, který na základě daňových dokladů vybírá DPH a to pokud možno co nejdřív, mi to připadá jako velice pozitivní tvrzení pro osobu povinnou k dani...Ráda bych si o tom někde přečetla...Díky.
*** Musíte rozlišovat pojmy :-)
1) Zálohová fa (říkáte si o peníze před DUZP) není daňový doklad
2) Někteří plátci mají povinnost odvádět DPH i z přijatých plateb a v tom případě na vyžádání vystavují DD na přijatou platbu - a ten už je daňovým dokladem. A ve kterém zákoně? V ZDPH :-) ***
Pro bdm
Ale ano, já s tímto souhlasím. Tady dochází k nedorozumění pojmů. Když si říkáme o peníze, nemůžeme mluvit o zálohové faktuře, ale pouze o jakémsi návrhu k úhradě, což není daňový doklad. Po přijetí platby na účet se vystavuje zálohová faktura, která je již daňovým dokladem. Myslíme stejné, jde jen o názvy a pojmy. Faktura=daňový doklad :o).
Re: Pro bdm
*** :-)) Vy sice říkáte, že "když si říkáte o peníze, tak nemůžeme mluvit zálohové fa", jenže já, a předpokládám, že většina, když mluví o zálohové fa, tak mluví o tom, že po někom chce peníze předem :-)) A po přijetí peněz na účet už zřejmě nikdo z přítomných nebude zase mluvit o zálohové fa ale o přijaté záloze a daňovém dokladu na přijatou platbu :-)). Takže to snad bude jen o pojmech. Určitě jsme se ale shodly na tom, že důležité jsou pro nás daňové doklady a správný odvod DPH :-) ***
Takže jestli tomu dobře rozumím, tak zkrátka nejde udělat nic pro to, aby objednatel měl doklad z března příštího roku? A kdybch mu nevystavila nic a fakturu za tyto služby vystavila až příští rok, když v té faktuře bude ještě přičtena další služba, kterou provedeme v závislosti na té první, ale bude provedena až v tom příštím roce?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.