Vlákno názorů k dotazu DDP s podepsaným prohlášením a RZ 2006 od Irena - Re: DDP s podepsaným prohlášením a RZ 20 Ano,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2006 12:34

Irena (neregistrovaný)

Re: DDP s podepsaným prohlášením a RZ 20
    Ano, v tomto případě by mohl být příjem předmětem ročního zúčtování zálohové daně, ale ze 3000 byla 12% daň 360 Kč a sleva 600 Kč, takže žádná daň mu nebyla sražena.

• 25. 11. 2006 12:48

Jitka_D (neregistrovaný)

Ano, u DPP nebyla sražena a nebyla odvedena žádná daň. Teď ale záleží u toho pracovníka, jestli nebudou ty DPP v jeho příjmech, tak dostane větší přeplatek na dani, než by dostal kdyby ty DPP uvedl. Píšete, že by mohl být předmětem RZ, potřebovala bych vědět, zda musí být nebo ne. Jedná se o syna se kterým jsem ty DPP uzavřela. Jestli je bude muset mít v příjmech za 2006, tak bych tam to prohlášení nedávala a odvedla srážkovou raději já.

• 25. 11. 2006 15:44

Jiřka (neregistrovaný)

Do zúčtování MUSÍ být zahrnuty všechny příjmy, které byly zdaněny zálohovou daní a tyto zálohové daně (i když byly nulové). Nevidím důvod, proč byste kvůli zahrnutí 6000 přepočítávala daně ze zálohových na srážkovou 15% daň. Navíc by Vám při kontrole finanční úřad z včas neodvedené srážkové daně napočítal penále.

• 25. 11. 2006 16:07

Jitka_D (neregistrovaný)

No to jste mi potvrdila to co si myslím, že by měl v příjmech za 2006 i ty dohody. Mátlo mě však, když jsem se ptala u jedné známé, co dělá mzdy aspoň 12 let, tak ta tvrdila že zásadně ne. To mě znejistilo. Důvod proč to předělám je ten, že syn souhlasil jen za podmínky, že už dál (krom toho úřadu práce) se mu to nikde nebude objevovat. Takže předělám na bez prohlášení a na srážkovou. To že budu platit penále je holt moje chyba. Ale aspoň si dám do výdajů těch 6000 za tu práci se kterou vypomáhal.

• 25. 11. 2006 16:08

Jitka_D (neregistrovaný)

Jo, a málem bych zapoměla, děkuji moc za odpověd.

• 25. 11. 2006 17:11

Jiřka (neregistrovaný)

Jen mě zajímá, proč na tom tak trvá. Např. v příjmech, podle kterých se určují dávky státní sociální podpory se ten výdělek stejně objevit musí, ať už je daněný jakkoli.

• 25. 11. 2006 17:54

Jitka_D (neregistrovaný)

>>>No to jste mi potvrdila to co si myslím, že by měl v
    >>>příjmech za 2006 i ty dohody. Mátlo mě však, když
    >>>jsem
    >>>se ptala u jedné známé, co dělá mzdy aspoň 12 let,
    >>>tak
    >>>ta tvrdila že zásadně ne. To mě znejistilo. Důvod
    >>>proč to předělám je ten, že syn souhlasil jen za
    >>>podmínky, že už dál (krom toho úřadu práce) se mu to
    >>>nikde
    >>>nebude objevovat. Takže předělám na bez prohlášení a
    >>>na
    >>>srážkovou. To že budu platit penále je holt moje
    >>>chyba. Ale aspoň si dám do výdajů těch 6000 za tu
    >>>práci se
    >>>kterou vypomáhal.
    >>Jo, a málem bych zapoměla, děkuji moc za odpověd.
    >
    >Jen mě zajímá, proč na tom tak trvá. Např. v příjmech,
    >podle kterých se určují dávky státní sociální podpory
    >se ten výdělek stejně objevit musí, ať už je daněný
    >jakkoli.
    To není kvůli tomu. Měla jsem ho jako spolupracující osobu když byl ještě studující, jen jeden rok. Pak jsem opožděně dodala potvrzení o studiu na sociálku a oni ho zařadili do jiné kategorie,. I když jsem to reklamovala, tak mu pak vypočetli doplatky v minimální výši pro OSVČ i další roky a šlo to až tak daleko, že ho navrhli na exekuci. Bylo to spoustu odvolání než se to srovnalo a pak uznali, že nic nedluží. Všechny dopisy byly na něho a byl z toho nervní a tak proto jsem dala ten slib. Já vím logicky to vůbec nesouvisí:)

• 25. 11. 2006 22:52

Jiřka (neregistrovaný)

To teda skutečně ne. :-) Ať se nebojí, to, že měl u Vás příjmy daněné zálohovou daní a tudíž je zahrne do zúčtování, mu opravdu v ničem neuškodí. Jedině by se mohlo stát, že pokud byl v té době na pracáku, jak píšete, a nenahlásil jim předem, že bude uzavírat dohodu a pak jim tu dohodu do 8 dnů nepředložil, a někdo by to teď vyšťáral a na ÚP to udal, měl by syn problém. Takže pokud by šlo o tento případ, tak by možná bylo lepší, aby ty příjmy vylezly co nejméně na povrch.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).