Re: Zivnostenske opravneni na ucetnictvi
Činnost úč.poradců. vedení účetnictví a daň.evidence je živností vázanou. Kromě vzdělání musí být i praxe. U VS 3 roky. Praxi dokládáte potvrzením od zaměstnavatele nebo předložením Vašeho účetnictví ( že jste tu činnost dělal ). U SŠ je praxe 5 let. Doporučuji Vám, abyste si našel odpovědného zástupce na ty tři roky než budete schopen prokázat praxi. A pročtěte si živ.zákon .Určitě nepokoušejte osud a nesnažte se získat potvrzení o praxi nějak fiktivně od známých. Už jsem se setkala s případěm, že to ŽÚ kontroloval - myslím tu praxi u někoho. A už vůbec něříkejte ŽÚ že jste někomu už čtyři roky účto dělal načerno !
Re: Zivnostenske opravneni na ucetnictvi
Spatne jsem si vylozil odpoved Zuzika kde stoji "Praxi dokládáte potvrzením od zaměstnavatele nebo předložením Vašeho účetnictví ( že jste tu činnost dělal )." Chapal jsem to (a ted mi dochazi ze uplne nesmyslne) tak, ze tim ze si delam ucetnictvi sam ziskavam praxi... Dekuji za odpovedi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.