Re: Založení s.r.o.
V tom splacení kapitálu bude určitě nějaká lišárna.
Běžná cena je, když zajdete k notáři, aby Vám vše napsal činí cca 10 000,-Kč až 15 000,-Kč za vše. Před rokem jsme platili 12 000,-Kč. Ceny jsou smluvní a vždy záleží na jakého notáře narazíte.
Vklad 200 000,-kč pokuď je nemáte tak si je půjčíte od kamaráda vložíte do banky a oni Vám dají potvrzení, že tam máte složenou částku. Následně je vyberete a vrátíte.
No určitě se nemusíte "bát", že za Vás někdo složí základní kapitál. Těch 39tis. je částka pouze za službu a pokud uvádí, že včetně zákl.kapitálu, pak to budou řešit určitě podobným způsobem jak popisuje kolega výše jen s tím rozdílem, že ty peníze už mají někde na účtě a Vy dostanete potvrzení o složení této částky bez toho, abyste ty peníze opravdu musel shánět.
Já mám zkušenost jinou založení a zapsání s.r.o. stojí od 20 tis. až 25tis. A těch 200 000kč máte blokovaných na delší dobu.Než Vás zapíší do OR. Někdy to trvá i déle než měsíc.
Taky jsem se setkala s prodejem "hotového" s.r.o. u nás za 30.tis.Tady je výhoda, že můžete hned začít podnikat na s.r.o. a nemusíte mít tech 200.tis.Samosebou, že Vám nenechají na účtě 200.tis ale 0.
Pokud vim, ale kdyz slozim kapital 200 000 Kc a pak je vyberu z uctu a nasledne vratim "kamaradovi" tak se to projevi snad v ucetnictvi firmy - pocatecni rozvaha, kde disponuji z temi 200 000 kc a pak najednou nikde, a vypis z uctu - nic.
Na to zadny kontrolni urad nebere zretel??? Mam podnikatelskou skolu ale takove sibalstvi sme se tam neucili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.