Vlákno názorů k dotazu Převod DE/UC maloobchod-střediska od Martas - Re: Převod DE/UC maloobchod-střediska A co konkrétně potřebujete rozdělit...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2006 22:49

Martas (neregistrovaný)

Re: Převod DE/UC maloobchod-střediska
    A co konkrétně potřebujete rozdělit na střediska? Já dělím na střediska pouze nákladové a výnosové účty, jiné ne.

• 1. 12. 2006 15:26

sidonius (neregistrovaný)

Měl jsem na mysli právě rozvahové účty, v souvislosti na sestavení počáteční rozvahy, s ohledem na §7, který hovoří o věrném a poctivém obrazu účetní jednotky, jakož i možnost vést toto účetnictví "zjednodušeně".

• 11. 12. 2006 21:38

Martas (neregistrovaný)

Na rozvahové účty mám udělanou analytiku. Dnes nemáte předepsané ani účty, pouze skupiny. Takže si myslím, že členění na střediska není až tak nutné. Zkuste svůj dotaz trochu zkonkretizovat, abych věděla na co mám odpovídat. Také letos převádím jeden maloobchod na PU.

• 12. 12. 2006 17:41

sidonius (neregistrovaný)

Paní Marto, velmi mě potěšilo, že jste se ještě ozvala.
    Mám na mysli standart 001 - čl. 2.2.1. a) a standart 015 čl. 4.3.3. ,kde se píše o analytickém členění podle míst uložení, já za toto místo považuji skladovací prostory zboží jednotlivých prodejen.
    Analytické členění podle prodejen jsem proto provedl již v převodovém můstku na účtu 132, původně jsem to však neměl v úmyslu.
    Také jsem se dočetl, že je správné účtovat na tomto účtu 132 na stranu MD stav zboží v prodejní ceně a zárověň na stranu D marži u tohoto zboží. Výsledkem je nákupní cena zboží.?
    Nechtěl jsem členit později ani účet 604 tržby za zboží \ v DE DPH z tržeb totiž počítám shora z celkové sumy za střediska pomocí VAP a výsledkem je základ DPH + DPH celkové tržby za všechna střediska\ v návrhu účtového rozvrhu s jeho anal. členěním sice počítám, budu s tím mít ale velkou potíž.
    VAP pro účely výpočtu DPH totiž hodlám používat i v PUC (standart 015 čl.3.2.) a zatím nevím jak tuto výslednou celkovou tržbu ( tj. základ + DPH) budu rozúčtovávat anal. na střediska.
    Pokud budete mít názor na tuto problematiku, budu Vám velmi vděčen, pokud se rozhodnete o něj podělit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).