Re: chtěli jste vědět, jak to dopadlo
Obdivuju a oceňuju vaši odvahu, že jste se přiznala takhle veřejně :-) Chyby se stávají všem, i zkušeným :-) Mohu doporučit něco z praxe? Daňová povinnost nebo odpočet z přiznání dph se sice neúčtuje jako "předpis" do deníku - na rozdíl třeba od příjmovky; ale my si i o DPH děláme záznam do knihy pohledávek a závazků podle přiznání o tom, kolik máme platit my nebo berňák. Takže kdykoliv stačí vyjet si neuhrazené pohl/záv. vůči berňáku a hned je vidět, jestli tam jsou nějaké restíky :-) Mějte se pěkně a ať se vám daří jen dobře :-)
Taky - první dojem - velký obdiv k Petře, že se dokázala takhle přiznat :-) To daleko vyváží tu chybu a s takovým člověk bych si přála pracovat. Je to obdivuhodné a málokdo by to dokázal. Jana F.
Taky s účetnictvím začínám. Každý měsíc si říkám: Tak, teď už nesmím udělat žádnou chybu. Pak se ale k něčemu vrátím a zjistím, že je to zas blbě. Takže co měsíc, to chyba, co měsíc to pocit debila :-) Teď zrovna řeším, co se zálohovými fakturami, ke kterým jsem nevystavila daňové doklady. Je jich celkem 17 a těžko to budu nějak dodělávat, protože to kazím od začátku roku.
Dámy, jen klid. Na jednom školení jsme si ve skupince povídali s expertem z MF. Najednou se nás zeptal: "Řekněte mi, kdo z vás má účetnictví v bezvadném stavu". Každý prohlásil - já asi těžko. Na to expert pravil: "No proto. To totiž není ani možné".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.