Vlákno názorů k dotazu Pracovní úraz? od Zuzik - Re: Pracovní úraz? Podle mně to pracovní úraz není,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 12. 2006 7:43

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Pracovní úraz?
    Podle mně to pracovní úraz není, ostatně to ani lékař v nemocenské jako prac.úraz nezaškrtl. On se může domáhat vzniklé škody ( doplatek ušlé mzdy, bolestné apod.) po tom, kdo mu tento úraz způsobil. Něco jiného by bylo, kdyby uvedl, že upadl sám. Mám ale nejasný pocit, že jste povinni sepsat protokol o mimopracovním úrazu. A on asi ví, proč Vám nechce protokol z PČR ukázat.

• 1. 12. 2006 8:32

DANA (neregistrovaný)

Provedla bych zápis do knihy drobných úrazů (v den úrazu) a dále sepsala hlášení o úrazu, kde se popíše událost, vyjádří se postižený, svědek a přiloží se záznam policie.
    Pokud nechce předložit záznam policie o úrazu,tak to tam napište. Zápis lékaře není rozhodující. Odesíláte na sociálku, zdr.poj., Kooperativu. Protože posouzení úrazu nemí jasné, požádala bych Kooperativu (nebo tam kde máte zákon.pojištení zam-ců) o vyjádření jak postupovat. Nejlépe by Vám poradil bezpečnostní poradce.

• 1. 12. 2006 8:36

AM (neregistrovaný)

Myslím, že stejně bude PSSZ pro posouzení dobrovolné dávky potřebovat vyjádření Policie ČR.Zaměstnanec musí vyplnit Záznam o nepracovním úrazu s podrobným popisem, jak k úrazu došlo.
    Od 1.1.2004 se dobrovolné dávky přiznávají na základě žádosti zaměstnance, takže se spojte s PSSZ a domluvte se na dokladech potřebných pro rozhodnutí o dávce.
    Pochybuji, že by váš bezpečák uznal, že rvačka na pracovišti má souvislost s plněním pracovní úkolů. Snad jen při odvrácení škody.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).