Re: Mateřská, rodičovská
Min. daň neplatíte ani pokud budete dále podnikat a současně pobírat rodičovský příspěvek.Záleží jestli si chcete dále přivydělávat na ŽL.Z mé zkušenosti-šla jsem na mateřskou (ze zaměstanání) a poté rodičovskou,pracovala jsem na ŽL (min.příjmy),platila min. zálohy na ZP a SP, při podání přiznání a přehledů zaplatila daň (ne min.ale jak mi vyšla),zdrav. mi vyšel přeplatek,který mi vrátili.
Již jen na poslední upřesnění - pokud ŽL nepřeruším a na mateřské si budu mírně přivydělávát, jak pak s min. daní, zdravotním a sociálním poj.? (Jak jsem pochopila, tak min. daň se zřejmě netýká jen přivýdělku na ŽL při rodičovské dovolené a při mateřské to bude jinak).
Co se týká ZP a SP,já si pro jistotu platila minimální zálohy,co se týká min. daně, tak ZDP §7c 4b) říká,že min. daň se nevztahuje na poplatníka " kterému náležel rodičovský příspěvek podle zvláštního právního předpisu,44) a to i po část zdaňovacího období,.Takže záleží na tom,jestli budete část roku 2007 na RD,tak se na Vás min.daň nevztahuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.