Re: OSVČ a daň stanovená paušálne
Není mi z vašeho dotazu úplně jasné, zda chcete opravdu paušální daň nebo uplatňovat výdaje procentem, Jsou to dvě rozdílné věci. O stanovení paušální daně si musíte požádat FÚ, o uplatňování výdajů procentem si rozhodujete sama. Je zde jen malý zádrhel. Pokud budete uplatňovat procenta za rok 2006, musíte za rok 2005 dodanit závazky a pohledávky neuhrazené k 31.12.2005 (předpokládám, že vedete daňovou evidenci), podat dodatečné daňové přiznání, případně doplatit daň - z toho vám může vyplynout i penále.
Re: OSVČ a daň stanovená paušálne
Omlouváme se za nedorozumění, mněla jsem na mysli uplatnit výdaje procentem a mněla jsem na stole zákon o dani z příjmu a koukala jsem se na paušáni daň. Pokud se tedy rozhodnu o uplatnění výdaju pro rok 2005 budu muset dodaňovat ....., to je špatný!! ale pokud přece jenom si vebru upltnění výdajů procentem musím to pak dodržet po kolika následujícich zadňovacích období? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.