Vlákno názorů k dotazu Ještě jednou prosííím!!:) od Eva M. - moderátor - Prosba k tazateli i k dalším Prosím, pro příště...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 12. 2006 18:53

Eva M. - moderátor (neregistrovaný)

Prosba k tazateli i k dalším
    Prosím, pro příště dávejte do nadpisu příspěvku popis, čeho se váš dotaz týká. Zvýšíte tak šanci, že si vašeho dotazu někdo všimne a odpoví vám. Pokud chcete navazovat na starší příspěvek, tak na něj buď odkažte (tj. uveďte odkaz = link), nebo pokračujte přímo v tom starším příspěvku, pokud už tedy nezmizel někde v historii. Pamatujte prosím, že zdejší odpovědi slouží jako znalostní databáze pro hodně lidí. Je tedy dobré zachovávat určitá pravidla kvůli vyhledávání informací i pro porozumění souvislostem. Děkujeme za pochopení ;-)

• 8. 12. 2006 20:24

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Prosba k tazateli i k dalším
    Paní Evo, prosím vás, neupozorňujte je stále. Vždyť to vůbec nechápou.

• 8. 12. 2006 20:45

Chápu, že noví účastníci internetových diskuzí nemusejí znát obecně platná pravidla. Ale když jsou upozorněni, tak si časem zvyknou. Je to ostatně i v jejich zájmu :-) Pokud se vám zdá můj text nešikovný, zkuste navrhnout lepší a srozumitelnější :-)

• 8. 12. 2006 21:49

Anonymní (neregistrovaný)

Já jsem vám jen chtěla ušetřit čas.

• 8. 12. 2006 22:11

Netiketa :-)
    Já vím, myslíte to dobře. Ale každý z nás někdy začínal - v práci i na internetu. Začátečník si neuvědomí, že příspěvek s nicneříkajícím názvem nepřitahuje tolik odpovídajících jako příspěvek kvalitně nazvaný. Zkusme si představit diskuzi s nadpisy typu "Prosím pomozte!" :-)) Zkrátka - i v internetových diskuzích existují jistá pravidla (říká se jim netiketa) a je dobré je dodržovat. Do netikety patří samozřejmě i slušné vyjadřování, nevyvovávání válek a hádek, snaha o minimalizaci pravopisných chyb a v neposlední řadě také snaha nejdřív si najít odpověď v již zodpovězených dotazech - a teprve potom, když odpověď nenajdu (nebo nechápu), tak se zeptat znovu. Ono je dost otravné pro odpovídající, když se některé jednoduché dotazy opakují pořád dokola.. a je vidět, že tazatel si vůbec nedal práci s hledáním. Stejně tak není vhodné "pokračovat" v již započaté diskuzi tím, že založím nový dotaz (to zde někteří lidé dělají). Lepší je pokračovat v původním příspěvku. Zkrátka - myslet i na druhé, kteří to po nás budou číst nebo kteří budou v té diskuzi hledat za týden, za měsíc, za rok... aby se vyznali a snadno našli, co potřebují.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).