Re: Problém při NV - uplatnění zisku. PO
Jenže se musím přriznat, jak chcete dosáhnout toho, že budeme na nule, když se přeci nedají rozpočítat veškeré náklady, které firma má, takže budeme právě ve ztrátě. A to jsem chtěla nějak poradit co by se s tím mohlo eventuelně dělat.
Pomohla by nějaká částečná fakturace. Na základě čeho by se tak mohlo stát? Prosím poradíte mi ještě?
To by znamenalo udělat předávací protokol na část zakázky. Ale jak třeba stanovím kolik jim toho předávám, když je většina opravdu rozpracována? Máte nějaký tip jak by se to dalo udělat? Stačí to třeba odhadnout procentem rozpracovanosti? Jste poklad, že mi takto pomáháte, opravdu si s tím nevím rady.
Většina stavebních firem má ve smlouvě dílčí fakturaci, ale je to z celkové ceny díla k určitému datu. Nevím jestli by vám prošlo to, co jste navrhla. Zkuste nějakou účetní ze stavební firmy, jestli by vám z praxe neporadila jak na to.
Jestli se můžu vnutit do debaty, spíš než účetní by vám pomohl stavební mistr nebo někdo takový, pokud jste stavební firma, určitě někoho takového máte. Ten by měl vyplňovat nějaký stavební deník? nebo něco takového, z toho by se možná mohlo něco vyčíst. Zkusila bych do toho zapojit spíš tyhle osoby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.