Re: Kniha o účetnictví
Zkuste zatím Abecedu (podvojného) účetnictví od nakladatelství ANAG ( najdete na www.anag.cz). Ale jen tahle jediná kniha Vám asi nebude stačit, každopádně jsou v ní vysvětleny a popsány zásady používané v účetnictví a také spousta příkladů. Ale pokud o něm nevíte vůbec nic, tak to bude chtít spíš nějakou učebnici a taky možná někoho, kdo Vám trochu pomůže. Možná Vám ještě někdo poradí :))))
>>>>>>Potřebovala bych poradit,začínám s podvojným
>>>>>>účetnictvím a nic o něm nevím.
>>>>>>Jaká je dobrá kniha,kde se to dá naučit?
>>>>>>
>>>>>>Děkuji za tip.
>>>>>Zkuste zatím Abecedu (podvojného) účetnictví od
>>>>>nakladatelství ANAG ( najdete na www.anag.cz). Ale
>>>>>jen
>>>>>tahle
>>>>>jediná kniha Vám asi nebude stačit, každopádně jsou v
>>>>>ní vysvětleny a popsány zásady používané v účetnictví
>>>>>a také spousta příkladů. Ale pokud o něm nevíte vůbec
>>>>>nic, tak to bude chtít spíš nějakou učebnici a taky
>>>>>možná někoho, kdo Vám trochu pomůže. Možná Vám ještě
>>>>>někdo poradí :))))
>>>>i bavit. Asi nejdůležitější je pochopit princip a pak
>>>se stále učit. Účto souvisí se znalostí Zák.o úč.,
>>>zák.o daních, obch.zákoníkem .......
>>
>>A je ten princip co píšete k pochopení pro mě
>>laika???
>
>Možná by byl lepší nějaký rekvalifikační kurs.
Přesně tak. I já bych vám doporučila nějaký kurz + samozřejmě pak můžete koupit nějakou publikaci, pokud na kurzu nějakou nedostanete. Myslím, že je lepší nechat si leccos vysvětlit a mít možnost se ptát. Jakmile pochopíte základy a budete umět ty nejdůležitější operace, bude vám stačit dohledat v knížce už jen nějaké speciality, které zrovna nebudete vědět. Ale začínat jen s knížkou při nulových znalostech... nevím nevím, to se mi zdá dost náročné.
já mám přesně opačný názor. dávat peníze za rekvalifikační kurzy (a znám hodně lidí s rekvalifikací co ví i po ní prdlajs) s tím, že nevím ani co jsou aktiva a pasiva....já bych volil postup naopak - nejprv se seznámit se základy a pak si je prohloubit v kurzech.
souhlasim, ja mam rekvalifikacni kurz na PU a stejne nic nevim :-)
Ja bych doporucil - zalezi v cem tazatelka uctuje - manual k programu a pak skoleni od vyrobce programu.
z knih hlavne Souvstaznosti.
Uctuji v Pohode, studuji manual a byl jsem i na skolenich k PU, ted jdu zrovna na Ucetni zaverku.
Asi záleží na tom, co komu "leze" snáze do hlavy. Někdo snáze chápe a vnímá psaný text, někdo spíš mluvený. A samozřejmě záleží na kvalitě lektora i textu knihy. Manuál k programu je taky dobrý, ale k němu už jsou potřeba základní znalosti daní a účetnictví. Bez těch základních znalostí manuál nezaručí správné účtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.