Re: Předběžný výpočet mateřské - prosím
Den, kdy budete nastupovat na mateřskou. Pro úplnost uveďte, kdy jste nastupovala k tomuto zaměstnavateli. Dále: Součet všech hrubých mezd, ze kterých bylo sráženo sociální pojištění, v období 12 měsíců před měsícem nástupu na mateřskou (např. nástup na mateřskou bude v lednu 07, pak uvedete hrubé mzdy (základy pro sociální pojištění) z prosince až ledna 06. V tomtéž období součet všech kalendářních dnů nemocí, OČR, nepl. volna, rodičovské dovolené.
Den kdy budu nastupovat nevím....jsem v nové práci od 13.11.2006 a stalé jsem ve zkušební době, ale řeknu jim to až po zkušebce, která trvá do 13.února. Dejte tomu, že na matařskou odejdu (pokud bude vše OK) 1.července. Termín porodu mi totiž vychází na polovinu srpna.
V minulé práci jsem dělala od 1.1.04 - 30.9.06 (měla jsem tam 15000 hrubého a nemoc žádná) a pak byla napracáku do toho 12.11.06 včetně. Tak se bere 50% ze mzdy.
V této práci mám 11 000,- hrubého a pozkušebce 12000,-
Ještě vám něco chybí pro výpočet?
Děkuji moc
Aha, tak v tom případě se nedá dopředu spočítat, jaká bude býše mateřských dávek. Protože se musí sečíst hrubé mzdy od nástupu po měsíc před měsícem, ve kterém bude nástup na mateřskou. Toto se pak podělí kalendářními dny v tomtéž období, od kterých se nejprve odečtou kal. dny nemocí, OČR a neplaceného volna v tom období. (Např. nástup na mateřskou bude 1.7., rozhodným obdobím bude 13.11. 06 až červen 07). Výdělky od minulého zaměstnavatele se neberou v úvahu. Vychází se jen z výdělků v tomto zaměstnání. Takže např. v případě, že na MD nastoupíte 1.7., nebudete vůbec marodit ani mít OČR ani nepl. volno, Váš listopadový výdělek byl řekněme 7000 Kč hrubého, prosinec, leden, únor po 11000 Kč, březen až červen po 12000, to je celkem 88000 Kč, děleno 230 kal. dny (to jsou kal. dny od 13.11. do 30.6.) = 382,60 Kč, tj. 383 Kč. Z toho 69% = 265 Kč na kalendářní den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.