Re: Zaplacená zál.faktura ze s.r.o.
To jsme si asi nerozuměli.Dělám s.r.o. i FO (ještě ke všemu mají stejný název)Jedná se mi o fakturu od PORADCE s.r.o. na předplatné....To předplatné má FO,ale mě se podařilo tu zálohovou fakturu přiřadit do evidence zál.faktur s.r.o. a tam jsem ji taky zaplatila.Vyúčtování opět přišlo na FO(a to je správné) a to jsem zjistila svůj omyl,protože jsem si neměla co odečíst.T.
Právě že odečetl,tak jsem na to přišla.....Jim je jedno z kterého účtu peníze přijdou.Takže teď mám v s.r.o. zaplacenou zálohou fakturu o které vím že mi žádný zúčtovací doklad nepřijde, a ve FO mám zúčtovací fakturu ke které nemám co zúčtovat.....Jste zatím v obraze????
*** :-))) Nevím, jestli v obraze, ale spíše mám pocit, že zase na začátku :-)) Faktura je prostě špatně - FO nezaplatila žádnou zálohu a má ji odečtenou - takže Poradce by měl předělat fa, neodečítat v ní zálohu a FO by měla zaplatit celou částku na předplatné. A SRO by měl Poradce vrátit zálohu, která šla omylem. U SRO bych ji nechala na účtu záloh a až jí Poradce vrátí, tak zmizí :-) ***
No a co by se stalo, kdyby tu částku přeposlala FO tomu SRO-čku? SRO tu první mylnou platbu může zaevidovat jako pohledávku za tou FO a tím převodem se to vynuluje. A u FO to pak taky bude "sedět". Přijde mi to jednodušší než to řešit přes Poradce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.