Re: rodná čísla
Dobře, takže když napíšu Souhlas zaměstnance s uvedemí RČ na pracovní smlouvě, Dohodě o zasílání mzdy na BÚ, Mzdový výměr, Osobní dotazník atd. a on to podepíše je to OK. Ale co s odejitými zaměstnanci? To snad nemusíme opravovat, ne? Obzvláš když by se jednalo o lidi co odešli před platností toho nesmyslu.
Mymochodem, nešlo by napsat jakýs obecný souhlas zaměstnance s použitím RČ na pracovně-právních a personal.dokumentech a nemuselo by se to vše vypisovat?
>>>
>>>>
>>>>V přechodných ustanoveních z.č. 53/04 Sb. se říká
>>>>nebo ... prokazatelně odstranit... Takže nemusím nic
>>>>přepisovat, ale stačí začernit, zalepit, apod. Co si
>>>>provede OSSZ s rod. čísly na dokladech, kde nemá r.č.
>>>>být,
>>>>je její věc.
>>>
>>>Dobře, takže když napíšu Souhlas zaměstnance s
>>>uvedemí
>>>RČ na pracovní smlouvě, Dohodě o zasílání mzdy na BÚ,
>>>Mzdový výměr, Osobní dotazník atd. a on to podepíše
>>>je
>>>to OK. Ale co s odejitými zaměstnanci? To snad
>>>nemusíme opravovat, ne? Obzvláš když by se jednalo o
>>>lidi co
>>>odešli před platností toho nesmyslu.
>>>Mymochodem, nešlo by napsat jakýs obecný souhlas
>>>zaměstnance s použitím RČ na pracovně-právních a
>>>personal.dokumentech a nemuselo by se to vše
>>>vypisovat?
>>
>>Oprava překlepu - Mimochodem - omlouvám se, to Y tam
>>je děsivé.
>Ještě se ptám jednou, můžu napsat aspoň datum
>narození.
Ano, podle uvedeného článku nám musí k identifikaci zaměstnance stačit datum narození. Jak ho bez RČ přihlásíme (nebo odhlásíme) na zdrávko a socko to sice nevím, ale zákon je zákon:-)
Taky jsem si před chvíli četla ten článek o r.č. Je to pěkná blbost. Dělají takové tóčo kvůli r.č. na prac. smlouvách, do kterých nahlíží malý okruh lidí, ale vůbec jim nevadí, že je třeba r.č. lidí, kteří vlastní nemovitost, veřejně dostupné na katastru nemovitostí. Nebo třeba, že DIČ u fyz. osob se skládá z r.č., to jim taky nevadí, i když to může vidět každý, ale budou dělat humbuk kolem prac. smluv. Nechápu. Asi si myslí, že máme málo práce. Může mi prosím někdo poradit, co mám napsat do toho souhlasu a jaké datum? Chci to udělat tak, že u stávajících smluv napíšu souhlas třeba s dnešním datumem, ve kterém napíšu, že zaměstnanec souhlasí s uvedením r.č. na prac. smlouvě ze dne ..., a také s využitím tohoto r.č. tam, kde je to podle zvláštního zákona nutné, jedná se zejména o přihlášení, odhlášení, změny na zdra. poj., OSSZ, včetně ELDP. Může to tak být? No a když mi to ten zaměstnanec nepodepšíe, r.č. v prac. smlouvě prostě zamažu. U zaměstnanců, které bych náhodou přijímala do nového prac. poměru, ten souhlas, který jsem napsala výš, když tak rovnou napíšu do prac. smlouvy, jde to tak? Děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.