Re: Pokladní doklad
Ne Katko, to jsme si nerozuměly, já jsem to myslela spíš jako ironii. Protože mi to připadá trochu přehnané. Sama to klidně dopíšu taky, co s tím jiného.
Jsou ale lidé, kteří tento názor zastávají, byla tady o tom bouřlivá debata - zkoušela jsem jí najít, jako vždy marně. Já nevím, že nikdy nenajdu, co potřebuji... Jana F.
Mě se do toho Jano nechce, je to doklad na vánoční výzdobu, kterou si kolegyně nechala udělat v loňském roce, ale nedala si ho proplatit, byl vystavený bez datumu. Letos zkusila nechat doklad schválit, to se povedlo, tak si tam vlastní rukou dopsala datum a předložila k vyplacení. Tak a teď Jano raďte co mám dělat! přijmout doklad a vyplatit hotovost????
Stojí to za to, Katko, dělat problémy, když vám nadřízení proplacení schválili? Pravděpodobnost kontroly je průměrná, pravděpodobnost, že budou šťourat do úplně normálního dokladu nepatrná, pravděpodobnost, že protistrana eviduje všechny jednotlivé platby malá. A vůbec, vy jako účetní ručíte za neuznané výdaje? Doklad má všechny náležitosti a vy jste jej zaúčtovala správně.
A teď může ještě někdo vyrukovat s § 39/3 :-))) V tom případě se dobře bavte :-))) Jana F.
>>a taky se může stát, že se to fú nebude zdát, dožádá
>>se na protistranu, ta to pod tím datem mít
>>nebude...stojí to za to?
>*****************
>Stojí to za to, Katko, dělat problémy, když vám
>nadřízení proplacení schválili? Pravděpodobnost kontroly je
>průměrná,
***náhoda je blbec:-(
pravděpodobnost, že budou šťourat do úplně
>normálního dokladu nepatrná,
***doklad bude nápadný právě tím dopisovaným datem, takže tím se pravděpodobnost zvyšuje úměrně s částkou:-( pravděpodobnost, že>protistrana eviduje všechny jednotlivé platby malá.
***proč myslíte? vydané doklady MUSÍ uschovávat a já se teda často nesetkal s tím, že by je neměli
A vůbec,>vy jako účetní ručíte za neuznané výdaje? Doklad má
>všechny náležitosti a vy jste jej zaúčtovala správně.
***ale s vědomím, že účetně patří do úplně jiného roku a datum je zfalšované
>A teď může ještě někdo vyrukovat s § 39/3 :-))) V tom
>případě se dobře bavte :-))) Jana F.
>**********************
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.