Vlákno názorů k dotazu Přeplacené podíly na zisku od bdm - Re: Přeplacené podíly na zisku *** Trošku nerozumím: jak...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 12. 2006 13:48

bdm (neregistrovaný)

Re: Přeplacené podíly na zisku
    *** Trošku nerozumím: jak evidoval podíly? jak přeplaceno? To jste zapomněli srazit a odvést daň a vyplatili mu bez srážky? Upřesněte, prosím ***

• 20. 12. 2006 16:41

Ajina (neregistrovaný)

Jsou 4 společníci,dle zápisu z VH jsem zaúčtovala zisk k rozdělení 5,000,000,-- a správně odvedla daň 750,000,--. Jenže se vyplácelo na pětkrát a bohužel jsem si to nezkontrolovala a zaplatila co mi jednatel přikázal. A on si vedl svou evidenci v plné výši. A teď mám přeplaceno 3x150,000,-- a 1x300,000,--.
    Co jsem zatím zjistila, tak budu muset odvést z této částky srážkovou daň a evidovat ji jako pohledávku za společníky a při další výplatě podílů jim vyplatit o to méně.

• 20. 12. 2006 16:51

bdm (neregistrovaný)

*** No tak pokud máte ještě nějaký nerozdělený zisk, tak to tak provést můžete - jako další podíly a urychleně odvést srážku. Ovšem pokud už není co rozdělit, tak to nepůjde. A bude záležet, jak správce může tuhle výplatu posoudit (?). Nedej Bože jako odměnu za práci! Správci budete muset předložit nějaký věrohodný důvod těchto vyplacených peněz dřív, než to "nějak" posoudí sám. Kdy to proběhlo? - nejde to nějak zpětně zvrátit? Bylo to bankou? Pokud by správce uvěřil, že to byl omyl a peníze byly okamžitě vráceny, pak by to snad prošlo (?) ***

• 20. 12. 2006 17:02

Ajina (neregistrovaný)

No právě že v červenci. Dneska jsem odváděla srážkovou daň z letošních podílů a zase se to bude platit na víckrát, tak to hned srovnám.V podstatě to tak děláme každý rok a vždycky to bylo v pohodě a já ztratila ostražitost.
    Bohužel to bylo bankou a s tím nic neudělám a přeplatila jsem to každému jednou částkou - měli dostat 100,000,-- a dostali 250,000,-- takže by to nešlo uhrát ani na půjčku.
    Díky za odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).