Re: Roční zúčtování daně - ukončen PP 31
===========
Potom je i možnost,že si zaměstnanec podá na finančáku sám daňové přiznání, vy mu vystavíte jen potvrzení o zdanitelnýh příjmech za rok 2006. Což ale pochybuju, že se mu přiznání bude chtít vyplňovat. Požádá-li vás o roční zúčtování do 15.2.2007 jste povina mu ho udělat.
Vloni jsem to u jiné firmy řešila tak, že jsem mu přiznání udělala a on si ho sám podal, protože firma ukončila podnikání, takže se mi to takhle jevilo pro všechny nejjednodušší. V tomto případě firma dojíždí pozvolna dál, i když bez stálých zaměstnanců, takže udělám RZD.
>>>>>
>>>>>Zaměstnanec končí pracovní poměr k 31.12. a nastupuje
>>>>>k jinému zaměstnavateli. Může mu roční zúčtování daně
>>>>>udělat nový zaměstnavatel nebo musí poslední
>>>>>zaměstnavatel v roce?
>>>>===========
>>>>Musí udělat poslední zaměstnavatel v roce 2006.
>>>
>>>Myslela jsem si to, ale tajně jsem doufala, že to
>>>půjde jinak, protože je to poslední zaměstnanec.
>>===========
>>Potom je i možnost,že si zaměstnanec podá na
>>finančáku
>>sám daňové přiznání, vy mu vystavíte jen potvrzení o
>>zdanitelnýh příjmech za rok 2006. Což ale pochybuju,
>>že
>>se mu přiznání bude chtít vyplňovat. Požádá-li vás o
>>roční zúčtování do 15.2.2007 jste povina mu ho
>>udělat.
a pokud přijmeme od2.1.nového zaměstnance, tak mu děláme zúčtování my nebo zaměstnavatel u kterého byl do 31.12..Děkuji
>
>Vloni jsem to u jiné firmy řešila tak, že jsem mu
>přiznání udělala a on si ho sám podal, protože firma
>ukončila podnikání, takže se mi to takhle jevilo pro
>všechny nejjednodušší. V tomto případě firma dojíždí
>pozvolna dál, i když bez stálých zaměstnanců, takže udělám
>RZD.
Každopádně platí, že pokud člověk není z povinen z nějakého jiného důvodu podávat přiznání, pak může požádat o zúčtování posledního zaměstnavatele v příslušném roce, u kterého měl podepsané prohlášení. Tzn. že když k Vám nastoupí 2.1.07, Vy mu zúčtování neděláte. Pokud chce, aby mu zúčtování udělal zaměstnavatel, musí to být ten, který byl jeho posledním v roce 2006. Nebo si podá sám přiznání - jestli mu s tím pomůžete je na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.