Vlákno názorů k dotazu PROSÍM POMOC!DAŇAŘ-DPH A HOSP.ROK!!!!!!! od LeaX - Re: PROSÍM POMOC!DAŇAŘ-DPH A HOSP.ROK!!! Z hlediska daně z...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2007 17:42

LeaX (neregistrovaný)

Re: PROSÍM POMOC!DAŇAŘ-DPH A HOSP.ROK!!!
    Z hlediska daně z příjmů je to v tomto případě jedno, můžete navést do ledna i do prosince, jen v políčku "Datum odpočtu" zavedete prosincové datum (a pro účely DPH to máte v prosinci).
    Jinak vřele doporučuji skvělou nápovědu - kdyby se více používala, na tomto fóru by se Pohoda téměř nemusela řešit.

• 4. 1. 2007 8:54

URGENT (neregistrovaný)

Mě jde o zákon o DPH,jestli souvisí i se zákonem o dani z příjmu,protože ted pracuji ve firmě co má hospodářský rok,tak že je ji jedno,že má prosincové faktury v lednu nebo unoru dalšího roku,ale jak je to z hlediska DPH? má závěr k 31.12. roku,nebo u nás hospodářského roku? jako že např.když si dam FD z listopadu 06 do unora 07,je pro mě uznatelné DPH? my máme hospodářsky rok=končí nám na konci záři.... MOC DĚKUJI!

• 4. 1. 2007 9:48

LeaX (neregistrovaný)

Jak už tu zaznělo - DPH si žije vlastním životem a nelze ji spojovat s hospodářským rokem pro účely příjmovky. DPH se váže ke svým měsíčním nebo čtvrtletním zdaňovacím obdobím, a DUZP (nebo odpočet daně) je třeba vztáhnout ke kalendářnímu roku.
    Předchozí odpověď - zaúčtovat lze kdykoliv, ale zd. plnění (nebo datum odpočtu) musí být datum roku 2006, pokud je vázáno z hlediska DPH k tomuto roku.
    Př.: dojde mi fa s údaji - vystaveno: 12.01.2007, DUZP: 31.12.2006
    Zavedu do evidence faktur přijatých: v lednu 07 nebo v prosinci 06 (nevylučuji - spíše používáno u těch, kteří účtují v kal. roce) nebo kdykoliv později v roce 07. Z hlediska DPH, pokud chci uplatnit odpočet, musím do kolonky Datum odpočtu uvést: 31.12.2006 - jiná varianta není.

• 4. 1. 2007 20:39

URGENT (neregistrovaný)

moc děkuji! ja si to myslela,že to tak bude,taky jsem zvyklá na rok končící k 31.12, ve firmě co mají fiskal na konci září jsem prvně a už mě to zmátlo... moc děkuji za pomoc!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).