Re: Krádež auta se zbožím
je to zmatené. ale stručně: až dostanete potvrzení pčr, že je pachatel neznámý, jde vám škoda do nákladů. tj. to, co jste již do nákladů uplatnili tam zůstane, to co ne a bylo ukradeno, tam dáte.
s dph jste mě zmátla, připadlo mi jasné, že tam při neznámém pachateli taky zůstane. ale třeba se ještě někdo ozve.
No já nevím, kdysi mi klient přišel o auto se zbožím za několik milionů (nebudu spekulovat, jak ten kdosi, kdo auto ukradl věděl - nebo nevěděl a měl štěstí) , že ten den nakoupil za balík. Stalo se to v Praze, na Karláku, DPH i výdaje v DE naprosto bez problémů, někteří dodavatelé tisknou na faktury i čas vystavení dokladu, takže jsme prokázali v souvislosti s policejním protokolem, to, že účto skončilo hlubokou ztrátou, nikoho nepřekvapilo.
Já jsem přiložila k DPFO i kopii protokolu PČR ( bylo doporučeno správcem) o tom, že vozidlo bylo zcizeno a škoda byla taková a taková, pachatel neznámý a případ se odkládá ( daňově byla uplatněna zůst.cena ) a s DPH jsem si teda hlavu vůbec nelámala.
Děkuju vám všem ještě jednou.Náš případ je trochu smutnější,jsme relativně "chudá" firma jestli to tak jde napsat,auto bylo starší na pojistce se šetřilo,auto bylo z druhé ruky,nebylo nové.Poprvé jsme dostali montážní příležitost v Praze,no a montéři přijeli domů vlakem...Tak snad ten rok 2007 bude lepší,přeju i vám.Jitka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.