Vlákno názorů k dotazu Odpisy zřizovacích výdajů od bdm - Re: Odpisy *** Prosím upřesněte, co myslíte "zřizovacími výdaji"....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 1. 2007 14:15

bdm (neregistrovaný)

Re: Odpisy
    *** Prosím upřesněte, co myslíte "zřizovacími výdaji". Do těch klasických (u PO) nepatří majetek (zásoby). U těch, kterými občas někdo nazývá náklady před založením živnosti (u FO), zase záspby patří. Takže musíte říct víc :-) ***

• 4. 1. 2007 14:34

L.R. (neregistrovaný)

jsme s.r.o. - převzala jsem účto od účetní firmy a tam měli pouze toto zřizovací výdaje - pořízení majetku (soupiska NDM) - rovnoměrné odpisy - odpis sk. 1 a daňpvé odpisy (zařadila jsem jak píši výše, ale program mě upozornil, že jsou možné pouze účetní odpisy)

• 4. 1. 2007 15:02

bdm (neregistrovaný)

*** Co je to za majetek? "zřizovacími výdaji souhrn výdajů vynaložených na založení účetní jednotky do okamžiku jejího vzniku, zejména soudní a správní poplatky, výdaje na pracovní cesty, odměny za zprostředkování a poradenské služby a nájemné. Zřizovací výdaje se odpisují nejvýše po dobu pěti let.4) Zřizovacími výdaji nejsou zejména výdaje na pořízení dlouhodobého majetku a zásob, na reprezentaci nebo výdaje související s přeměnou společnosti nebo družstva,..." - tohle je definice zřizovacích výdajů. A pokud jsou ve výši 30 tis., pak po rozhodnutí VH (jejich přijetí) mohou (ale nemusí) jít rovnou do nákladů ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).