Re: Nemocenská - přerušení mezi svátky
Jaký nový nemocenský lístek myslíte? Nový počátek neschopnosti - s tím modrým pruhem? To by mu musel nejprve k nějakému dni ukončit předešlou neschopenku (zaměstnanec by Vám musel předat tu uschopenku s růžovým pruhem). Tam byste viděla, kterým dnem mu lékař neschopnost ukončil.
Ano.
První nemoc: 18.12.2006 - 22.12.2006
Druhá nemoc: 27.12.2006 - 2.1.2007
Byly vystaveny dvě nemocenské, neboť lékař mu při začátku první nemoci nemocenskou hned i ukončil a zaměstnanec šel po svátcích k lékaři, neboť ještě nebyl zcela zdráv a lékař mu vystavil nemocenskou s novým začátkem.(27.12.2006)
Aha, no tak v tom případě nebyl od 23.12. do 26.12. práce neschopen, tzn. že byl schopen v době svátků a Vy mu musíte tyto svátky zaplatit. Pokud má měsíční mzdu, tak poměrnou část měsíční mzdy, pokud má hodinovku, pak průměrným hodinovým výdělkem. Jako zaměstnavatele by mě ten doktor docela našval.
No myslala jsem si, že mu ty svátky budu muset zaplatit, proto mě ten doktor taky pěkně naštval. A to mi zaměstnanec řekl, že mu ten další týden už nemoc ani napsat nechtěl, tak mu něco musel dát, (nevím kolik). To je hrůza, člověk je nemocný a ještě aby doktora podplácel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.