Re: Faktury hotově placené
Tyhle případy znám, vždycky jsme to dělali tak, že jsme pak zpětně slepovali např. doklady za poštovné a pod..... a přeúčtovali to dohromady, a tím si tak vytvořili místo a číselnou řadu neporušili ....
Pro příští rok si vytvořte pár takových " mezer", kdyby se situace opakovala :-)
----dávám to do pokladny, až mě to přinesou. Dá se zdůvodnit tak, že podnikatel něco nakoupil, ale s firemní pokladnou si to vyřídil později. Hlavně, že je to v jednom roce. FÚ kontroloval, udělal ty,ty,ty, ale nepenalizoval. Myslím si také, že je to problém podnikatele.
*Nevidíím v tom žádný problém. Účetní období je rok, klidně pokračujte v číslování s prosincovým datem, DPH uplatněte ještě letos, abyste nemusila podávat dodatečné přiznání. Nám donesli také hrst bločků od benzinky v půlce února dohromady asi za dvacet tisíc. Klidně jsme to ještě zaúčtovali, závěrka nebyla hotova.Takže naprosto bez obav. Jak uvádí paní kolegyně -nechávat tam mezery, tak to je hřích (ne moc velký). A nějaké slepování dokladů vám budiž uloupeno. Žádný předpis neukládá dodržení měsíců. Daň stejně počítáte z ročního výsledku.
Celé roky jsem na konci roku přečíslovávala. Co bychom neudělali pro klienta:-))) Poslední dva to řeším tak, že čísluji průběžně, donesou-li doklad pozdě, nepovažuji to za svůj problém :-))) Taky jsem nedávno číslovala ještě závěrky z roku 2004 :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.