Re: "áčko" celý měsíc a co budete dělat?
Výpověď určitě ne. Zde je bez debat možnost zrušit mu pracovní poměr okamžitě pro hrubé porušení prac. kázně. Což bych udělala bez prodlení, protože Vy musíte za něj odvádět to zdrav pojištění - a jak to z něho budete dostávat zpět? A navíc ještě ty svěřené předměty? Vy ho totiž můžete akorát zažalovat. I když - zápočťák mu sice vystavíte, na něm napíšete Vaše pohledávky za tím zaměstnancem, ale nemáte povinnost mu ho zaslat. Počkejte, až ho bude potřebovat a začne se po něm shánět. Pak si s ním můžete domluvit, ať si pro něj přijde a přinese vše ostatní. Pokud si ale pro něj přijde a nepřinese vrátit nic, Vy mu ho bohužel musíte vydat - a pak nezbývá, než čekat na soud.
Re: "áčko" celý měsíc a co budete dělat?
Jiřko, díky za odpověď, myslela jsem také okamžité zrušení, což jsem navrhovala, jen vedení právě kvůli těm svěřeným předmětům, že nechtějí o ně přijít, chtěli jiné řešení (?!) Tak jsem zrušení poslala na doručenku, po dvou měsících (!) a ještě mi tam zůstane pohledávka za zdravotní pojištění, asi navždy. Zajímalo mě jak to řeší jinde, nebo jestli to jde ztuha jen u nás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.