S.R.O. - pokračování pro pí bdm
.... pokračování
4) mohou si společníci písemně stanovit, že si nebudou vyplácet odměny? Nebude pak problém s uznáváním jejich cestovních náhrad?
V případě, že by byli zaměstnáni, vztahuje se na ně min. mzda? Jsou zaměstnáni pro jinou s.r.o., tak aby nemuseli podávat přiznání při souběhu více prac.poměrů, dala bych jim jen mzdu 5000 s tím, že by se zdanila jednorázovou srážkovou daní ... kdybych jim dala třebas jen 1/2 úvazek, pak bych vlastně splnila i tu minimální mzdu -))) ...?
5) nové s.r.o. bylo založeno proto, že převezme výrobu od jiného s.r.o. (společníci zůstávající stejní), původní s.r.o. bude zajišťovat pouze servis. Max. do 14.1.07 by měli do nového s.r.o. přejít 3 zaměstnanci - mám s nimi ukončit prac.poměr dohodou k 13.1.07 a od 14.1.07 je hned přijmout do nového s.r.o.? Nenašla jsem zatím na webu vzor pracovní smlouvy dle nového ZP ... zřejmě asi neexistuje nějaká možnost "přechodu" zam do firmy, která má stejné složení majitelů, ale jiný název, i sdílo společnosti je totožné (abych nemusela dělat odhlášky a pak zase přihlášky)
6) já osobně budu přecházet do nové s.r.o., ale účtovat budu i starou s.r.o. ... neměla by nová s.r.o. přefakturovávat část mé mzdy staré s.r.o.? ... může to vůbec nebo by musela mít ŽL na činnost ek. poradců?
Díky moc za radu, pokud se Vám tedy ten můj román bude vůbec chtít číst -))
Re: S.R.O. - pokračování pro pí bdm
4) záleží na tom, jaké to budou cestovní náhrady. Pokud cesty související jen z jejich "společnickou prací", pak by problém být neměl. Ale jako společníci té práce moc nemají. Jejich vztah se společností může být nad to různý - obchodní nebo pracovní. Pokud bude jen obchodní, pak minimální mzdu dodržovat nemusíte a proplácení náhrad si můžete sjednat.
5) přechod zaměstnanců by byl jen v případě, že se jedná o nějakou "nástupnickou" organizaci. U Vás podle mě začínají u úplně nového zaměstnavatele.
6) těch možností bude asi víc, jak Vaši práci mezi ně rozdělit. Přefakturaci mezd bych ale nedělala. Co u té jedné jako hlavní a u druhé na nějakou dohodu? Nebo vlastní živnost a vzít si je jako klienty (?)... ***
Re: S.R.O. - pokračování pro pí bdm
Díky moc za rady -)) zachránila jste mě -)). Právě lovím na netu nějakou interaktivní přihlášku k registraci, ale vše je jen v .pdf ... nemáte nějaký tip? Abych to nemusela vyplňovat ručně ...
PS: sídlo máme v Brně, provozovna ve VM, musím provozovnu uvádět na příloze k registraci?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.