Re: HIM pořízení před zahájemím podnikán
Už je mi to jasné všechno. Někdy ale nevím, jestli té pargrafové řeči rozumím. Za úplatu = skutečně uhrazené náklady - tedy výdaje. Je to spíše asi technická věc. Podnikatel má hodně faktur, některé hradil hotově - tam není problém, pokud je přiložen příjmový pokladní doklad, ale někde není. Co mám panu podnikateli doporučit v tomto případě? Dále platil ze soukromých účtů. Chci po něm kopie výpisů, popřípadě doplnit v připravené tabulce - seznam faktur (pořízení HIM) - identifikaci a návaznost plateb (číslo účtu,kód banky, č. výpisu). Postupuju správně? Děkuji
Re: HIM pořízení před zahájemím podnikán
*** Budu mluvit teď jen za sebe a možná se Vám to bude zdát zbytečně přepjaté :-))) ale já bych ty platby dohledala. Je sice pravdou, že v případě že když už v době podnikání koupíte nějaký HM a jste už jeho vlastníkem, tak přesto že jej nemáte ani doplacený, tak že jej můžete odepisovat. Tady jsme ale u vložení, a to pořízení "úplatně" bych raději doložila. Nebo se alespoň připravte na to, že to může někdo vyžadovat. Ještě zkuste počkat, jestli se k tomu někdo další nevyjádří :-)***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.