Re: Výpověď ve zkušební době
Možnost je, ale nechápu proč jí chcete vyhazovat pro to, že je těhotná, vždyť tím, že zůstane v PP a bude na PN, po porodu na mateřské a rodičovské dovolené Vám snad nemusí tolik vadit.
Už se nedivím, že se rodí málo dětí, když zaměstnavatelé přemýšlí jako Vy. Proto Výám ani neporadím, jak jí dát výpověď.
tak to je o něčem jiném, beru zpět.
V tom případě ji zašlete na poslední známou adresu sdělení zaměstnavatele o zrušení PP ve zkušební době, pokud se zde nezdržuje a pošta vrátí nedoručené, založte do os.materiálů a pr.poměr končí, odhlásíte ji a konec.
Moc dlouho se nerozmýšlejte, protože musíte při doručování poštou počítat s uložením 10 PRACOVNÍCH dnů při nezastižení doručovatelem! Prostudujte si v nZP § 334-337 o doručování. Jak pošta provede písemné poučení o následcích odmítnutí převzetí nevím.
V oznámení o zrušení PP se nemusí uvádět žádný důvod zrušení.
Zajímavý komentář JUDr. Jar. Jakubky k § 66 ZP-
1. ...odst.2 - Písemné oznámení o zrušení PP podle odst.1 MÁ BÝT doručeno) ne musí být)-
autor komentáře uvádí:
Vzhledem k tomu, že nedostatek písemné formy a tím méně doručení tohoto oznámení(o zrušeníPP) není sankcionován neplatností tohoto právního úkonu, je podle ZP platné i ústní skončení PP ve zkušební době. Pokud nebude toto oznámení doručeno tři dny předem, bude doručeno později či vůbec, nemá tato skutečnost vliv na skončení PP.
Z toho vyplývá, že Vámi popsané doručování by v tomto případě nemělo platit.
Pajo - ja Vam to vysvetlim, i kdyz toto je jiny pripad.
Ja mam zamestnankyni na materske dovolene a je to pro me problem, protoze mam 25 zamestnancu. Tehotne zeny se pocitaji do stavu pro povinny podil ZTP. Misto ni jsem musel vzit jinou silu - tim jsem spadl na povinnost ZTP a hned jako velka organizace.
Me by to tehotenstvi nevadilo, ale vadi mi tyto povinne ukony.
Jo jo, leckdy končíme s tím, že kritika na některé úpravy by měla směřovat k našim udatným zákonodárcům, kam ale nemá šanci dojít, takže si můžeme akorát plakat na rameni. Já už jsem vzal zpět po vysvětlení, co bylo napsnáno dříve, ale toto, co uvádíte, jsem třeba ani nevděl. Je vidět, že člověk se učí celý život a za další v tom je naprosto jednoznačný přínos doskuze na BC, že se lze ještě ledacos naučit navíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.