Vlákno názorů k dotazu Nárok na dovol. u nerovnoměr.prac.doby od Hana V. - Re: Nárok na dovol. u nerovnoměr.prac.do Hezký den.U nerovnoměrně...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 1. 2007 15:47

Hana V. (neregistrovaný)

Re: Nárok na dovol. u nerovnoměr.prac.do
    Hezký den.

U nerovnoměrně rozvržené pracovní doby je nezbytné zjitit , kolik v průměru připadne na jeden týden pracovních dnů . Dovolená se přiznává na týdny !!!!! ¨

Příklad: na 1 týden vyjde průměrně 3,5 pracovního dne , pak při ročním nároku 5 týdnů dovolené bude nárok ve dnech 5x3,5=17 dnů .
    Při čerpání dovolené ve dnech se proplácí tolik hodin náhrady mzdy za dovolenou , kolik zaměstnanci z tohoto důvodu uchází / i směny mohou být rúzně dlouhé / . Zaměstnanec , ale vždy čerpá pouze 1 den / i při 11hodinové směně !!!!!!/ .

Pokud nepracuje celý rok tak se nárok na dovolenou krátí tak jak jste to popisovali , ale vždy ze základního nároku - přepočteného pro příslušný rozvrh směn .

Zdraví Hana V

• 10. 1. 2007 16:11

iva (neregistrovaný)

Re: Nárok na dovol. u nerovnoměr.prac.do
    Děkuji, ale na délku dovolené jsem se neptala, tam je mi přepočet jasný, šlo mi o to kdy na tu dovolenou získá nárok (za jak dlouho po nástupu, popř. pokud pracuje u zaměstnavatele jen krátce) a na to už zodpověděla "reg". I tak děkuji, třeba to pomůže někomu kdo to tu bude pročítat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).