Re: Zaměstnávání ČID
Aníiz Vás dvou Lence na její dotaz neodpověděl. Sama jsem se při kontrole s tím také setkala. Divili se, že nemají nahlášeno, že určití zaměstnanci jsou částečně invalidní, ale už nedokázali vysvětlit, kde je pokyn pro to, že při přihlašování zaměstnance jsem povinna jim oznamovat, že ten zaměstnanec je částečně invalidní a jaký to má pro ně vůbec smysl to vědět. Na přihlášce kód pro ČID neexistuje. Nabízí se pouze nepobírá žádný důchod, pobírá PID, starobní. Možnost ČID zde úplně chybí. Usoudila jsem, že je to z toho důvodu, že délka marodění částečně invalidních je bez omezení a ani výdělek už se nesleduje. Takže jsem pouze vyplnila hlášení o zaměstnávání poživatele a to odeslala na JEHO sociálku, nikoli na sociálku, kde je vedena firma. Nyní to dělám tak, že to okýnko na přihlášce proškrtnu a rukou k tomu dopíšu ČID. Ale sociálka by si měla ujasnit pravidla a ne na svých oficiálních stránkách informovat o něčem a při kontrole vyžadovat něco jiného.
Re: Zaměstnávání ČID
Pro i: já teď taky vím, že to vyžadují při kontrolách. Ale jak jsem to měla vědět v době, kdy bylo zrušeno omezení výdělku a zavedli nový systém přihlášek, když o tom, že to chtějí oznamovat, nikde neinformovali. Copak jsem vědma? Já bych řekla, že sami nevěděli, že to mají chtít a teď jsou chytří.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.