Re: mýtné pan Karel
Zalezi na VAs a hlavne na tom co po Vas chce zakaznik.
Muzete uvest jednu cenu vcetne mytneho + DPH
nebo
prepravu + DPH
mytne + DPH
Ted resim i pripad, ze zakaznik po me chce fakturu za mytne transakce, nestaci mu ze mu k fakture pripojuji vypis transakci.
Tak jsem pro nej prestal jezdit. Ono si to za 2-3 mesice sedne a bude to jako po zavedeni mytneho v DE a AT.
Diky za odpoved, pane Karle, vite jsem v tomhle uplny zacatecnik, nemam zkusenosti z zadnym mytnym, vetsinou jezdime jen slovensko, madarsko, takze jsem se s mytnym jeste nesetkal. Ale nejvic me dojalo, za nakup myta bez DPH, vystavena faktura + myto s DPH. A taky ze nam za fakturu daji jen urcitou cast nebudou proplacet plnou vysi, tak alespon nemusim vyjizdet mytne transakce. No uvidim jak to nakonec dopadne. Tak se mejte hezky, diky za informace a nekdy zase nashle.
§ 22c odst. 6 zákona č. 80/2006 Sb.
ukládá provozovateli vozidla povinnost uvádět výši
mýtného vztahující se k provedené přepravě při
vyúčtování.
Mýto je poplatek státu, stejně jako silniční daň a jiné daně, a proto je jeho "nákup" bez DPH.
Mýto na výstupu je součástí přepravní služby a proto je s DPH. Stejně jako máte v kalkulaci ceny přepravní služby zahrnuty jiné poplatky a daně.
Hezký den!
Jasne jsem opatrny :-))
Ale opravdu, kde mam vzit cenu za mytne, kdyz mi ho nesdeli ani na infolince? Internet ted zarizli - umi to zobrazit jen 200 zaznamu, export dat to neumi, tisk to neumi.
Dnes jsem si kontroloval 1 den - u 20 ti vozidel, trvalo mi to pul hodiny, nez jsem si ty data ulozil, abych je mel v exelu.
Jen pro informaci - to neumi export, pekne z html kopirovat po radkach do excelu. :-((
pane Karle, plne s Vami souhlasim ohledne exportu dat do excelu, volal jsem na infolinku a tam mi rekli ze snad do konce mesice ledna mozna bude fungovat export dat. Posledni dva dny jsem nedelal nic jineho nez spravoval tato data aby sedela v excelu.Data jsou k dispozici po dobu sesti mesicu, ale zobrazuje se jen 200 záznamů. Což je taky skoda. Jeste mam na Vas dotaz pane Karle, Pokud bude sjednana urcita cena vcetne mytneho (napr 1500) a ridic dejme tomu pojede po neplacenem useku, jak to mam potom uvest ve fakture??? Musim uvest skutecne projete useky, nebo se mam ridit podle objednavky prepravy, kde je uvedeno mytne??? Děkuji moc za odpoved. S pozdravem Novotny.
Nejsem sice Karel, ale na posledni dotaz : pokud mate smluvenou cenu tak i pokud pojede ridic jinudy plati dohodnuta cena.
Vyjimka by byla, pokud by jste mel v objednavce napsano, ze musite dolozit trasu mytneho.
Taky zalezi na smlouve o preprave, objednavce apd. - cili jak mate domluveno se zakaznikem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.